Procurorul care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu, cercetat pentru trafic cu peste 200 de picturi

| 25 iun, 14:01

Procurorul Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi este cercetat de DNA pentru că, în perioada noiembrie 2014 - iunie 2015, ar fi tranzacţionat peste 200 de picturi, cu o valoare de piaţă de aproximativ 300.000 de euro, deşi calitatea de magistrat este incompatibilă cu efectuarea actelor de comerţ, au declarat joi surse judiciare, potrivit Agerpres.

 

În cazul magistratului există suspiciuni cu privire la săvârşirea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, dar şi de fals în declaraţii.

Potrivit surselor, procurorii DNA fac cercetări în legătură cu faptul că procurorul Eva ar fi introdus pe piaţa de artă şi tranzacţionat sub diverse forme, direct sau prin intermediari - case de licitaţii, magazine online -, vânzarea directă către persoane interesate de investiţii în artă, exporturi în ţări din spaţiul comunitar, bunuri culturale mobile, prezentate drept autentice, despre o parte din acestea existând date că sunt false.

Aceleaşi surse susţin că principali furnizori ar fi fost un doctor de la Spitalul Judeţean ''Sfântul Spiridon'' din Iaşi, cunoscut colecţionar de artă, dar şi un samsar de opere de artă.

Magistratul, precizează sursele, ar fi fost sprijinit de către Ioan Eva, nepot al său şi asistent medical în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ''Sfânta Parascheva'' din Iaşi.

Procurorii DNA efectuează joi percheziţii la biroul lui Emilian Eva, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, şi la domiciliul acestuia, au menţionat sursele.

El ar fi implicat în dosarul în care se fac percheziţii în 10 locaţii situate în municipiul Iaşi, dintre care una este sediul unei instituţii publice, într-un dosar privind fapte în legătură cu protejarea patrimoniului cultural naţional mobil.

Sursele au mai arătat că cel mai probabil la finalul percheziţiilor Emilian Eva va fi adus la DNA - Structura Centrală.

Procurorul Emilian Eva este cel care a instrumentat, printre altele, dosarul privind privatizarea ICA în care Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iun, 14:15
palada pufosul
motto:eu ling in fund,dar cu folos,pufosilor...
Mirel Palada, consilier cu rang de secretat de stat al premierului Victor Ponta, a cumparat, anul trecut, un apartament de la RA-APPS pe strada Mihai Eminescu din capitala, intr-un bloc situat la aproximativ 250 de metri de Piata Romana, au declarat surse guvernamentale pentru Hotnews. Mirel Palada a refuzat, in mai multe randuri, sa raspunda oricarei intrebari, inchizand telefonul imediat dupa ce reporterul Hotnews s-a prezentat. Intrebat daca a cumparat apartamentul prin licitatie sau negociere directa sau de ce a ales sa cumpere de la RA-APPS si nu din piata, acesta s-a limitat in a transmite un mesaj ironic: "Si eu te iubesc".

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ