Protest al angajaților din penitenciare. Rahova a dat startul

| 13 mai, 20:27

Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare anunță că în fiecare zi de luni, miercuri și vineri, organizează mitinguri în penitenciare. Sindicaliștii cer adoptarea statutului polițistului de penitenciare și plata orelor suplimentare. La Rahova, protestul a început la ora 7.00. Va fi protest și la Aiud, începând cu ora 11.00.

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) împreună cu Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), reprezentând 9.000 de membri de sindicat din totalul de 13.000 de salariaţi din sistemul penitenciar, anunţă continuarea acţiunilor de protest declanşate în luna aprilie 2019.

Începând cu luni 13 mai 2019, săptămânal, în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, SNLP-FSSP organizează mitinguri în penitenciare, până la soluţionarea revendicărilor. În iunie, sindicaliștii au anunțat că vor face un miting cu 3.000 de participanți în Piața Victoriei.

La Penitenciarul Rahova, sindicaliștii se adună în fața clădirii de la ora 7:00 pe fondul refuzului salariaților de a intra în serviciu. Tot luni, acțiune similară la Penitenciarul Aiud de la ora 11:00.

Ce revendicări au protestatarii? Aceștia cer adoptarea statutului poliţistului de penitenciare, proiect aflat la Camera Deputaţilor, publicarea de urgenţă a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021, plata muncii suplimentare necompensate cu timp liber, stoparea suprasolicitării şi vulnerabilizarii personalului ca soluţie pentru lipsa de resurse umane şi financiare, precum şi ca reacţie managerială la dezacordul de a muncii suplimentar, plata cheltuielilor turistice pentru întreg personalul şi nu doar pentru 17% dintre salariaţi, conform legii, plata începând cu 1 ianuarie 2019 a normelor de hrană şi echipament la valoarea actualizată, asigurarea cadrului legal şi bugetar pentru continuarea concursurilor de ocupare a posturilor vacanţe din sistemul penitenciar, asigurarea protecţiei juridice a salariaţilor prin implicarea instituţiei în acţiunile puse pe rol de deţinuţi, precum şi punerea în plată a drepturilor salariale câştigate prin hotărâri judecătoreşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ