PSD pune la cale o nouă STRATEGIE pentru a-l scăpa pe Dan Şova. Care e noul PLAN

| 15 apr, 11:40

Curtea Constituţională obligă Senatul să adopte o hotărâre prin care să se consfinţească votul în cazul Şova. Decizia CCR îi pune în dificultate pe social-democraţi, care vor cu orice preţ să-l facă scăpat pe Dan Şova. La PSD se trage de timp în căutarea unei soluţii care să împace şi capra şi varza.

Potrivit unor surse politice, conducerea social-democrată le-a transmis a doua zi membrilor PSD să nu mai vorbească despre cazul Dan Şova până când decizia CCR nu va fi publicată în Monitorul Oficial. „În acest timp, cam de 30 de zile, până când se publică decizia CCR, juriştii PSD trebuie să caute o soluţie prin care să împace şi capra, şi varza. Adică să arate că PSD nu se opune deciziei CCR, dar, mai ales, Dan Şova să fie sigur că votul în cazul său nu se va repeta“, au declarat, pentru „Adevărul“, surse politice, transmite stiripesurse.ro.

„Curtea ne-a obligat să redactăm o hotărâre. Noi trebuie să ne strângem în plen şi să punem pe hârtie că nu încuviinţăm arestarea preventivă a domnului Şova. E simplu. Apoi, PNL va contestat hotărârea la CCR, dar asta e o altă discuţie“, spune senatorul PNL Cristian Bodea, membru în Comisia Juridică.

În schimb, perspectiva din tabăra PSD este diferită. „Să nu uităm că solicitarea Justiţiei în cazul Şova a avut raport pozitiv de la Comisia Juridică. Altfel spus, proiectul de hotărâre era unul pozitiv. Acum, după decizia CCR, trebuie adoptat un raport negativ în Comisie, care, ulterior, va ajunge în plen, acolo unde s-a dat deja un vot. Practic, trebuie corelat raportul cu votul din plen“, a spus unul dintre juriştii PSD, sub protecţia anonimatului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ