Judecătoria Sectorului 1 îl condamnase pe Dan Diaconescu la trei de ani de închisoare cu executarea pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, însă liderul PP-DD a facut apel.

Prin aceeași decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care și acela de a fi ales într-o funcție publică timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea, notează Agerpres.

Citeşte şi: Dan Diaconescu CONDAMNAT. Reacţia liderului PPDD

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru doua infracțiuni de șantaj.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată pentru șantaj Doru Pârv, realizator la OTV și administrator la SC Kundalini SRL, recidivist post-executoriu, și Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV și fost director general al publicației ‘Atac la persoana’.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenințare atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât și indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moț, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000 euro.

Citeşte şi: Lucian Mândruţă, despre condamnarea lui Diaconescu: BUBA a fost spartă. DD va duce şi el mâna la nas, ca doamna Udrea

Sub presiunea acestor amenințări, primarul Ion Moț i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei, scopul fiind ca banii sa ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii îl mai acuza pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de amenințare atât în mod direct, cât și indirect, prin intermediul lui Mitrus Ghezea, realizatorul emisiunii ‘Semnal de alarmă’, difuzată pe același post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Țârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totala de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro, potrivit HotNews.ro.