Radu Pricop, ginerele lui Băsescu, ajunge în faţa judecătorilor

| 29 iun, 09:16

Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, ajunge azi în faţa judecătorilor, fiind acuzat că, alături de Sergiu Lucinschi, fiul unui fost preşedinte al Republicii Moldova, a şantajat un om de afaceri cu un dosar penal.

 

 

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti vor lua în discuţie menţinerea sau nu a controlului judiciar.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada decembrie 2014-martie 2015, Sergiu Lucinschi, ajutat de avocatul Radu Pricop şi de procurorul Remus Tudoran Jurj, l-a constrâns pe omul de afaceri Alexandru Horpoş să îi dea patru milioane de euro, pentru a-şi retrage o plângere formulată la DIICOT, care face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.

De asemenea, Lucinschi i-ar fi promis omului de afaceri că va face demersurile necesare astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor în infracţiunea de “gestiune frauduloasă”, pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează.

Citeste si: Traian Băsescu este la pământ! Ginerele Radu Pricop a fost trimis în judecată

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ