Rafael Nadal l-a învins pe Roger Federer în 3 seturi. Joacă finala Australian Open cu Stanislas Wawrinka

| 24 ian, 2014

Roger Federer nu a putut trece nici de această dată peste complexul numit Rafael Nadal. Fostul lider mondial a arătat o formă mult mai bună decât în sezonul 2013, însă nu i-a putut face față adversarului său tradițional. Prin victoria cu 7-6, 6-3, 6-3, Nadal se califică în cea de-a 19-a finală de Grand Slam din carieră și îl poate egala pe Pete Sampras la capitolul trofee majore câștigate.

În ultimul act, ibericul va da piept cu Stanislas Wawrinka, ajuns pentru prima dată într-un ultim act din categoria celor mai importante competiții din tenisul mondial.

Nadal pornește cu prima șansă în finala de duminică, chiar dacă ocupantul locului 8 ATP a reușit niște meciuri fenomenale, cu Djokovic și Berdych.

La fel ca și compatriotul său învins în semifinale, Wawrinka a dezvoltat un adevărat complex față de liderul mondial. Rafa a câștigat toate cele 12 meciuri anterioare disputate în circuitul mondial și mai mult, nu a cedat nici măcar un set din cele 26 disputate!

Ibericul țintește cel de-al doilea titlu la Melbourne Park, după cel din 2009, adjudecat tot în fața lui Federer. De asemenea, Nadal a mai jucat o finală, în 2012, împotriva lui Novak Djokovic. Cu acea ocazie, sârbul a obținut victoria la capătul unui meci electrizant, cel mai lung din istoria turneului de la Antipozi - 5 ore și 53 de minute, scrie digisport.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ