Răzvan Nicolescu: Bucureştenii vor plăti mai puţin la gaze

| 01 apr, 2014

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat că este nevoie de o strategie energetică a României "adoptată sau revizuită prin consens politic" şi a vorbit despre faptul că preţul la gaz la consumatorii casnici poate scădea.

"Înţeleg de la ANRE referitor la gaz că procentul de impozit pentru marii consumatori în aprilie în comparaţie cu martie a scăzut de la 20 şi ceva la sută, la 4%. Deci o scădere foarte mare, un impact pozitiv pe factura plătită de consumatorul industrial. La consumatorii casnici, la o parte din consumatori vor fi scăderi, în special în zona Bucureştiului, deci acolo unde distribuitor este compania GDF Suez scăderi cu aproximativ 2%, confirm datelor ANRE-ului. În zona unde distribuie alte companii mai mici, de exemplu în Constanţa, vor fi scăderi cu 4%, iar în zona unde distribuie EON va fi o creştere de 1,5-1,6% pentru că aceste creşteri ale gazului din producţia internă sunt corelate cu revizuirea tarifelor de distribuţie şi sunt corelate cu scăderea procentului de import şi la populaţie de la 5% la 2,5%" a explicat Răzvan Nicolescu, citat de Mediafax.

El a mai spus la dezbaterera publică a democrat-liberalilor având tema "Energie pentru energia României" că acest domeniu este important pentru România şi poate să joace un rol în Europa şi în lume.

Ministrul delegat pentru energie a mai vorbit despre nevoia atragerii investiţiilor străine, arătând că şi-ar dori ca investiţiile să provină în principal din capital autohton românesc.

Reprezentanţii PDL prezenţi la dezbatere printre aceştia aflându-se Lucian Bode şi Andreea Paul au arătat că poate ar fi necesară o subcomisie parlamentară permanentă pentru resurse naturale şi energie şi au criticat faptul că România nu are o politică energetică şi o strategie în acest domeniu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ