Reacţia lui Petre Roman după ce şi-a pierdut mandatul de deputat

| 09 feb, 20:01

Deputatul liberal Petre Roman a declarat luni că a făcut toate contestările necesare la raportul Agenției Naționale de Integritate (ANI) prin care a fost declarat incompatibil.

"Ar fi trebuit să avem în față decizia definitivă a justiției prin care se constată incompatibilitatea mea.

Nu o avem pentru simplu motiv că nu există. Să ne arate cineva această decizie din justiție. Nu există. Evident că am făcut toate contestările pe linie, domnul președinte a zis că ANI a trimis adresa pe 13 ianuarie, pe 16 ianuarie s-a întregistrat la Curtea de Apel București, secția 8, am certificatul de grefă, care spune contestația domnului Petre Roman e pe rol la Curtea de Apel, urmând a se fixa termenele de judecată. Ce fel de absurditate trăim? Adică constatăm că încetează un mandat de parlamentar care nu a fost contestat și avem certificatul de grefă de la Curtea de Apel care spune exact contrariul", a spus Roman în plenul Camerei Deputaților.

El a adăugat că pe 27 ianuarie Curtea de Apel București a înștiințat ANI că există contestația lui împotriva raportului ANI.

"Cum se poate ca cineva să nu aibă dreptul să nu se adreseze justiției pentru a-și apăra cauza? Suntem în această situație. E vorba de faptul că în spatele unui mandat parlamentar sunt zeci de mii de voturi, e vorba despre însuși principiul fundamental al democrației care se referă la dreptul oricărui cetățean de a se apăra și de a-și căuta dreptatea în justiție.

Nu intru în fondul chestiunii chiar dacă fondul chestiunii este oricum inacceptabil, acea incompatibilitate nu există, dar nu despre asta este vorba", a menționat Roman.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ