Reprezentanţii USD în comisia de revizuire a Constituţiei vor vota recomandările CCR

| 16 feb, 2014

Reprezentanţii USD în comisia de revizuire a Constituţiei vor vota pentru revizuirea proiectului conform celor semnalate de Curtea Constituţională, informează PSD.

"Având în vedere declaraţiile Preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, privind problemele de constituţionalitate ale proiectului de lege pentru revizuirea Constituţiei, Uniunea Social Democrată precizează că reprezentanţii săi în comisia parlamentară de revizuire vor susţine şi vor vota în favoarea rectificării proiectului în sensul celor ce vor fi indicate de judecătorii Curţii", se arată în comunicat.

PSD consideră că proiectul de revizuire a legii fundamentale trebuie să întrunească, înainte de votul final din Parlament, toate condiţiile şi standardele pe care Curtea Constituţională sau Comisia de la Veneţia le formulează.

"În acest fel, se poate obţine un larg consens politic şi social necesar adoptării unui document de o asemenea importanţă", subliniază PSD.

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a declarat sâmbătă că cel puţin zece articole din propunerea de modificare a legii fundamentale, analizate de CCR până în acest moment, sunt neconstituţionale.

Augustin Zegrean nu a dorit să precizeze ce articole au fost considerate neconstituţionale însă a spus că a fost eliminat articolul care prevedea ca un parlamentar să-şi piardă mandatul dacă demisionează din partidul pe listele căruia a fost ales.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ