Revelația votului pentru noul Guvern. Majoritate ca în 2012

| 16 dec, 2014

Noul guvern a trecut cu o majoritate confortabilă, numărul parlamentarilor care s-au opus numirii în funcție a noilor miniștri fiind de 134. Raportul este de aproape 3 la 1 în favoarea Executivului, similar cu cel din luna mai 2012.

Al patrulea Guvern condus de Victor Ponta a trecut luni seara de votul de încredere al Parlamentului cu un rezultat surprinzător de bun, ținând cont că actualul premier ocupă funcția de doi ani și jumătate. Cele 377 de voturi obținute marchează un moment de stabilitate și consecvență pentru România, un acord bazat pe încrederea în reperele pentru viitorii ani fixate în discursul prim-ministrului.

Noul guvern a trecut cu o majoritate confortabilă, numărul parlamentarilor care s-au opus numirii în funcție a noilor miniștri fiind de 134. Raportul este de aproape 3 la 1 în favoarea Executivului, similar cu cel din luna mai 2012. Atunci și-au exprimat votul peste 370 de parlamentari, cu 284 de voturi “pentru” și 92 de voturi “împotrivă”.

Citeşte şi: Primele măsuri de reformă radicală în PSD

Primul guvern Ponta a fost susținut de Uniunea Social Liberală, formată din Partidul Social Democrat și Alianța de Centru-Dreapta care este formată din Partidul Național Liberal și Partidul Conservator. El a fost urmat din decembrie 2012 de guvernul Victor Ponta 2, care a trecut de Parlament pe 21 decembrie 2012, cu 402 voturi „pentru” și 120 „împotrivă”.

Al treilea guvern condus de Victor Ponta a apărut după decizia PNL de a rupe Uniunea Social Liberală și a fost susținut de PSD, UDMR, PC și UNPR. Cabinetul a fost aprobat de Parlamentul României în 4 martie 2014 și s-a bucurat de un sprijin stabil, cu 346 opțiuni favorabile și 192 împotrivă. Pentru validare erau necesare minimum 288 de voturi.

Așadar, se poate observa că actualul Executiv se bucură de un sprijin mai solid decât cel care a rezultat din noua formulă politică după plecarea PNL din USL. Diferența este cel 31 de voturi de susținere în plus în decembrie față de luna martie  a acestui an, iar voturile împotrivă au fost cu 58 mai puține.

Citeşte şi: Liviu Pop şi Ionuţ Vulpescu, VALIDAŢI ca miniştri

Unul dintre principalele motive pentru care Victor Ponta a avut un astfel de sprijin este, dincolo de calculele și negocierile politice, faptul că premierul s-a prezentat în Parlament cu temele făcute și cu o viziune clară pentru România, având deja definite prioritățile executive.

Strategia pe care Guvernul o va aplica pentru România anilor 2015 și 2016 este una care va conduce la predictibilitate fiscală, dezvoltare economică și sprijin concret pentru românii care vor mai multe investiții în venituri, infrastructură, agricultură, sănătate și educație. Desigur, rezultatele se vor vedea atât prin buna organizare a bugetului, cât și prin eficiența guvernamentală evidențiată de ritmul de creștere al absorbției fondurilor europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 dec, 2014
cantautor
ziaristii obedienti fara 10-15% venituri......
eu am revelatia votului la prezidentiale..
si constat ca v-a cam taiat Dl.Ghita macaroana...
articole mai putine,bani mai putini...
asta e,dar e loc si de mai rau
17 dec, 2014
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d
17 dec, 2014
Adam
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
17 dec, 2014
EU N Bunul
Se pare ca persistati in aprecierea gresita a situatiei din tara. E normal ca votul din parlament sa fie aproape identic cu cel din 2012 pentru ca dinozaurii sunt aceiasi si, acum, intr-o situatie nu prea confortabila. Cine, in locul lor, n-ar dori sa-si conserve pozitia, mai ales ca au in fata spectrul unor alegeri anticipate?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ