Rezultate EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Hunedoara EDU.RO. Zeci de elevi au luat NOTĂ MAXIMĂ la Matematică

| 01 iul, 2014

Rezultate EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Hunedoara EDU.RO. Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut în perioada 23-25 iunie examenul de evaluare naţională. Şi pentru că emoţiile au fost mari, elevii au aşteptat cu nerăbdare afişarea notelor. Vezi mai jos ce note au obţinut elevii din Hunedoara.

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Hunedoara AICI sau pe EDU.RO.

Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2014 au fost afişate vineri la avizierele şcolilor unde elevii au susţinut examenele de la Capacitate 2014. Aproape două treimi dintre elevii hunedoreni au obţinut note între 5 şi 10 la examene. După rezolvarea contestaţiilor, care pot fi depuse până vineri seara, mediile finale urmează să fie publicate şi pe edu.ro.

"În judeţul Hunedoara, după afişarea primelor rezultate ale examenelor susţinute de elevi în cadrul Evaluării Naţionale 64,13 la sută dintre cei care s-au înscris la examene au obţinut medii între 5 şi 10", a declarat inspectorul general Maria Ştefănie, şeful Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara, potrivit adevarul.ro.

Potrivit reprezentantei IŞJ Hunedoara, rezultatele obţinute de elevi sunt bune în raport cu dificultatea examenelor, estimate de profesori ca fiind una cel puţin medie.

"Au fost 4 note de 10 la Limba Română şi 59 de note de 10 la Matematică", a precizat Maria Ştefănie.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ. Anul trecut, la nivel naţional, după soluţionarea contestaţiilor, 123.192 de elevi, reprezentând 75,89%, au obţinut note peste 5. Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în judeţul Brăila (88,86%), iar cele mai scăzute, în judeţul Olt (61,04%).

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ În nici un judeţ nu s-a consemnat un procent mai mic de 60% al notelor peste 5. Pe discipline, distribuţia procentuală a notelor peste 5 se prezintă astfel: Limba şi literatura română - 82,56%, Limba şi literatura maternă - 93,14%, matematică - 71,64%.

Modul de calculare a mediei de admitere la liceu se schimbă de anul acesta. Dacă până acum, media celor patru ani de gimnaziu avea o importanţă de 50%, ponderea acesteia scade la 25%. În schimb, evaluarea naţională pentru liceu va avea un impact mai mare, adică 75%, faţă de vechea metodă de calcul cu 50%.

Examenul a fost supravegheat video și în 2014, iar camerele au fost instalate și în sălile în care s-au descarcat subiectele, precum și în sălile în care s-au evaluat lucrările scrise.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ