Rezultatele la simularea evaluării naționale vor fi făcute publice vineri

| 05 mar, 11:16

Rezultatele de la simularea evaluării naționale vor fi făcute publice vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

La simularea evaluării naționale au fost așteptați să participe aproximativ 200.000 de elevi de clasa a VIII-a din toată țara, dintre aceștia peste 12.000 fiind din București.

Probele la simularea evaluării naționale s-au desfășurat în zilele de 23 februarie — Limba și literatura română, 24 februarie — Matematică, iar elevii aparținând minorităților naționale au susținut și proba la Limba maternă în data de 25 februarie.

Citeşte şi:  EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Subiecte şi barem Română

Potrivit metodologiei aprobate de MECȘ, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv ale unui examen de bacalaureat național și optimizarea rezultatelor obținute de elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/ liceale, precizează MECȘ.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ