Ridicarea restricţiilor în Marea Britanie în plin val de Covid poate fi un „dezastru mondial”, avertizează experţi

| 16 iul, 21:12

Sfârşitul restricţiilor va accelera transmiterea virusului şi va face din Marea Britanie un teren fertil apariţiei altor noi mutaţii ale coronavirusului, cum de altfel s-a întâmplat anul trecut prin apariţia variantei britanice a coronavirusului SARS-CoV-2, redenumită între timp varianta Alpha, avertizează Christina Pagel, membră a SAGE, un grup independent de experţi sanitari care consiliază guvernul de la Londra.

„Orice variantă care va deveni dominantă în Marea Britanie se va răspândi în întreaga lume”, a mai semnalat Christina Pagel, subliniind că la acest capitol „politicile britanice afectează de asemenea celelalte ţări”, Marea Britanie fiind o ţară cu profil global ce are legături economice şi sociale intense cu toate regiunile lumii.

Peste 1.200 de cercetători internaţionali au semnat o scrisoare publicată de revista The Lancet, în care subliniază că strategia „imprudentă” de relaxare aplicată de guvernul britanic este un „experiment periculos şi lipsit de etică” desfăşurat în plin val epidemic, chiar dacă mai mult de două treimi din populaţia adultă a Marii Britanii este vaccinată cu schema completă anti-Covid-19, potrivit HotNews.ro. 

Şi principalul responsabil sanitar al guvernului de la Londra, Chris Whitty, crede că încă nu este momentul oportun pentru eliminarea restricţiilor, întrucât criza sanitară ar putea reveni pe măsură ce infecţiile cresc, iar rata de reproducere supraunitară indică o transmitere comunitară intensă.

Noile cazuri de Covid-19 se menţin pe o tendinţă ascendentă în Marea Britanie. Vineri au fost confirmate 51.870 de noi cazuri, faţă de 48.553 joi, cel mai mare număr de îmbolnăviri după 15 ianuarie, şi 49 de noi decese.

Tag-uri: coronavirus, covid-19
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ