Robert Cazanciuc, despre cazul Elena Udrea: Trebuie văzut dacă putem stabili limite pentru declaraţiile publice

| 19 feb, 12:05

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat joi, referitor la propunerea procurorului Gheorghe Muscalu referitoare la controlul judiciar, că trebuie analizat dacă pot fi stabilite, în procedura penală, anumite limite pentru unele declaraţii publice, potrivit Agerpres.

 

"Ideea trebuie dezbătută tot într-un echilibru între drepturile fundamentale. Domnul Muscalu are dreptate, într-adevăr prin intermediul unei declaraţii se pot transmite diverse mesaje. Pe de altă parte, trebuie văzut exact dacă am putea în procedură penală sa stabilim nişte limite pentru unele declaraţii publice. E nevoie, în mod cert, de o dezbatere, în primul rând la CSM şi evident ulterior la Parlament", a afirmat ministrul Justiţiei.

Cazanciuc a precizat că ia în calcul o dezbatere pe acest subiect.

"Dezbaterea va fi mai întâi cu procurorii şi judecători în cadrul CSM şi ulterior se va formaliza sau nu într-o propunere de lege", a adăugat el.

Procurorul Gheorghe Muscalu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a susţinut joi, în plenul CSM, că ar trebui să se iniţieze o modificare a Codului de procedură penală cu privire la controlul judiciar, pentru a se interzice persoanelor faţă de care s-a dispus această măsură să facă afirmaţii publice.

Plecând de la cazul Elenei Udrea, Muscalu a afirmat că ar trebui să se discute în comisiile din CSM despre modificarea legislaţiei referitoare la măsura controlului judiciar şi să existe o interdicţie a suspecţilor de a face afirmaţii în spaţiul public prin intermediul presei şi al altor mijloace de comunicare, precum reţelele de socializare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ