România, reprezentată de doi preşedinţi la Consiliul European. Iohannis, invitat de Băsescu la Bruxelles

| 24 noi, 2014

Preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, va participa la Consiliul European din 18-19 decembrie, în ultimele sale zile de mandat. Băsescu şi-a anunţat intenţia de a-l lua cu el şi pe preşedintele ales, Klaus Iohannis, potrivit Realitatea TV.

Mandatul lui Traian Băsescu se termină pe 21 decembrie. Gestul de a-l invita pe Iohannis la Bruxelles ar putea avea menirea de a-l familiariza pe noul preşedinte cu noile responsabilităţi.

O asemenea dublă reprezentare s-a mai petrecut şi în 2004, când Ion Iliescu l-a luat cu el pe Traian Băsescu la Consiliul European.

Reuniunea Consiliului European din 18-19 decembrie se va axa pe aspectele economico-sociale la nivelul UE, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, va participa marţi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG).

'Pe agenda reuniunii figurează pregătirea Consiliului European din 18-19 decembrie 2014, cu o discuţie preliminară asupra proiectului de agendă adnotată a acestuia, care va fi axată pe aspecte economico-sociale la nivelul UE. La reuniunea din decembrie 2014 a liderilor europeni vor fi abordate, de asemenea, şi subiecte din aria relaţiilor externe, în funcţie de evoluţiile internaţionale', informează MAE.

Un alt punct de pe agenda reuniunii CAG va fi dedicat prezentării de către Preşedinţia italiană a unei informări privind consolidarea programării interinstituţionale anuale şi multianuale, principalele dezbateri vizând viitorul program de lucru anual al Comisiei Europene.

De asemenea, reuniunea CAG are în program un punct consacrat unui schimb de opinii asupra rolului Consiliului în contextul iniţiativei privind statul de drept.

'Totodată, vor continua dezbaterile tematice privind stadiul implementării deciziilor Consiliul European din 26-27 iunie, discuţiile fiind axate, la această reuniune, asupra creării Uniunii Energetice, pe baza unui document de orientare elaborat de Preşedinţia italiană. Reuniunea CAG va aborda, totodată, şi aspecte referitoare la rezultatele celei de-a treia întâlniri a grupului de lucru 'Prietenii Preşedinţiei' pentru îmbunătăţirea funcţionării UE', mai arată MAE.

Moise Guran DESFIINŢEAZĂ cartea lui Iohannis: Este o carte de propagandă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ