Românii din Noua Zeelandă dau startul votului pentru alegerea președintelui

| 01 noi, 2014

Românii din Noua Zeelandă vor da startul votului pentru alegerea președintelui sâmbătă, informează Ministerul Afacerilor Externe, citat de Agerpres.

Astfel, datorită diferenței de fus orar, votarea începe la secţia din Noua Zeelandă/Auckland, în cursul serii de sâmbătă, la ora 20,00, ora României (ora 7,00, ora locală), şi se termină la secţiile de votare de pe coasta de Vest a SUA şi Canada (Vancouver) în cursul dimineţii de luni, ora 7,00, ora României (ora 21.00, ora locală).

"MAE a luat toate măsurile organizatorice necesare pentru buna desfăşurare a procesului de votare în străinătate la alegerile pentru preşedintele României, în conformitate cu atribuţiile ce-i revin prin lege. Cetăţenii români cu drept de vot, din străinătate, sunt aşteptaţi la urne, la secţiile de votare comunicate anterior şi indicate pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/harta-sectii-2014. Reamintim că intervalul orar în care se poate vota este acelaşi ca în România. Specificul votului în străinătate este că datorită diferenţelor de fus orar votul începe în afara ţării la secţia de votare din Noua Zeelandă/Auckland, în cursul acestei seri, ora 20.00, ora României (ora 7.00, ora locală) şi se termină la secţiile de votare de pe coasta de Vest a SUA (Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Sacramento, Portland) şi Canada (Vancouver), în cursul dimineţii de luni, 3 noiembrie, ora 7.00 ora României (ora 21.00, ora locală)", informează MAE într-un comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, în vederea unei informări corecte şi operative cu privire la procedura electorală, Ministerul Afacerilor Externe a creat pe site-urile instituţiei, ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare, de la mijlocul lunii septembrie, o secţiune special dedicată alegerilor pentru preşedintele României în anul 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ