Rovana Plumb: Majorarea pensiei minime şi a salariului minim, în pericol după blocarea bugetului

| 22 dec, 2014

Rovana Plumb, ministrul Muncii, a avertizat că majorarea pensiei minime garantate, dar şi a salariului minim de la 1 ianuarie 2015 sunt sub semnul întrebării, după ce PNL a contestat bugetul de stat la Curtea Constituţională.

Rovana Plumb, ministrul Muncii, a explicat la România TV ce pensii şi ce salarii vor fi blocate din cauza gestului celor de la PNL.

"Contestarea legii bugetului la CCR pune, practic, în imposibilitate, aplicarea măsurilor pe care noi le-am luat şi pe care le-am bugetat. Mă refer la creşterea salariilor, la toate acele indemnizaţii sociale care au fost prevăzute pentru 2015. Dacă nu avem bugetul aprobat, nu putem utiliza decât 1/12 din bugetul anului 2014, deci nu putem pune în aplicare măsurile prevăzute pentru 2015: creşterea salariilor în sectorul bugetar, salariul minim pe economie, indemnizaţiile sociale, alocaţiile pentru 500.000 copii", a declarat Rovana Plumb, citată de RomâniaTV.net.

Oficialul a precizat că amânarea tuturor măsurilor prevăzute pentru 1 ianuarie 2015 depinde numai de CCR. "Ca să facem o recapitulare, este vorba de creşterea pensiilor sociale de la 350 la 400 lei, de asemenea, nu se poate majora cu 16% indemnizaţia persoanelor cu dizabilităţi, nu se pot majora salariile a peste 200.000 de persoane care lucrează în sistemul public de educaţie şi asistenţă socială, vorbim de aproape 500.000 de persoane din sectorul bugetar care beneficiază de creşterea salariului minim pe economie. De asemenea, sunt 733.000 de persoane cu dizabilităţi pentru care nu se majorează indemnizaţia cu 16%, 60.000 de copii din protecţia specială cărora nu li se va dubla alocaţia de hrană zilnică, 43.000 de persoane adulte din protecţia socială, nu se dublează alocaţia de hrană zilnică", a mai spus ministrul.

Citeşte şi: CCR va dezbate contestația pe buget în data de 29 decembrie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 dec, 2014
Adam
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ