Cristian Socol către opoziţie: Să conteşti bugetul pe 2015 lipsă de strategie macroeconomică

| 23 dec, 2014

Cristian Socol, consilier al premierului Victor Ponta, susţine că măsura de contestare a bugetului la Curtea Constituţională reprezintă un gest "reprobabil, lipsit de logică economică, socială și politică".

Cristian Socol: "Gestul Opoziției de a contesta bugetul la CCR arată modul în care politicianismul pur poate învinge rațiunea economică, socială și politică. Intenția de a bloca funcționarea administrativă a României în luna ianuarie doar pentru a obține un eventual câștig electoral demonstrează tuturor romanilor lipsa de logică economică și de viziune privind prioritățile economice în 2015. Să contești un buget construit pe politici publice care stimulează creșterea economică în vederea măririi numărului de locuri de muncă, care prevede reducerea taxelor (reducere CAS, reducere TVA în turism, menținerea TVA redus la pâine, menținerea neimpozitării profitului reinvestit, reducere taxei pe stâlp) și care incumbă finanțări bugetare superioare pentru educație și sănătate reprezintă o lipsă de strategie macroeconomică greu de înțeles", a declarat Cristian Socol, citat de Agerpres.

El a adăugat că punerea în discuție a unui buget care prevede creșterea cofinanțărilor pentru proiectele europene până la 6,3 miliarde euro înseamnă să nu consideri prioritară absorbția integrală a fondurilor europene alocate României pentru perioada 2007-2013.

"Să te opui unui buget care continuă consolidarea fiscală și în același timp prevede creșterea cheltuielilor destinate investițiilor cu 8,7 miliarde lei (plus 24%) față de 2014, dar și majorări în bugetele educației, sănătății, infrastructurii, apărării și agriculturii reprezintă un nonsens cu pachetele de măsuri propuse de Opoziție pentru stimularea creșterii economice în 2015", a susținut consilierul premierului.

Citeşte şi: Socol: România este, în prezent, securizată din punct de vedere financiar

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ