STARE DE ALERTĂ! S-au terminat BULETINELE DE VOT în mai multe secţii din ţară

| 16 noi, 2014

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, TURUL II. În mai multe secţii de votare din ţară au fost epuizate buletinele de vot.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, TURUL II. Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Olt a suplimentat numărul de buletine de vot şi de autocolante din şapte secţii de votare din localităţile Bărăşti, Tătuleşti, Scorniceşti şi Sâmbureşti pentru că exista riscul să fie epuizate cele existente.

Preşedintele BEJ Olt, judecătorul Silviu Oancea, a menţionat că pentru suplimentarea buletinelor de vot şi autocolantelor din secţiile în care acestea urmau să se epuizeze au fost luate buletine şi autocolante de la secţii de votare din localităţi apropiate.

"Au fost suplimentate buletinele de vot în secţiile 127 şi 129 din Bărăşti, la secţiile 326, 327 şi 328 din Tătuleşti, la secţia 120 din Scorniceşti şi la secţia 303 Sâmbureşti", a spus preşedintele BEJ Olt, potrivit Agerpres.

În secţiile 129, 327 şi 328, până la ora 16,00 au votat mai multe persoane decât numărul alegătorilor din listele permanente, dintre care aproape jumătate fiind persoane care au votat pe listele suplimentare. În aceste secţii şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost suplimentat numărul buletinelor de vot şi autocolantelor.

De asemenea, la două secții de vot din localitatea Corbeanca (secția 148 – Ostratu și secția 149 - Petrești) buletinele de vot s-au epuizat încă de la ora 16:00. ACL Ilfov a sesizat acest lucru Biroului Electoral Ilfov însă reacția încă se lasă așteptată. La mai mult de o oră de la terminarea buletinelor de vot necesare procesului electoral în cele două secții, fapt sesizat de ACL Ilfov, nici până la această oră nu au fost aduse buletine de vot, blocându-se astfel procesul electoral.

EXIT-POLL REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 ora 17.00. Victor Ponta conduce detaşat

ACL consideră inacceptabil și profund nedemocratic modul de organizare a alegerilor, cu intenția evidentă de a bloca procesul electoral, pe modelul Diaspora, și în secțiile de vot din țară, acolo unde PSD nu este favorit.

Duminica, 16 noiembrie, se desfasoara turul 2 al alegerilor prezidentiale 2014. Cetatenii care duminica se afla in alt oras, decat cel de domiciliu, pot vota la orice sectie de votare, pe listele suplimentare. Sunt chemati sa voteze si romanii care implinesc 18 ani duminica, pe 16 noiembrie 2014, cand sunt alegeri prezidentiale.

Unde votam?

Cetatenii romani care nu se afla in localitatea de domiciliu duminica, 16 noiembrie, vor vota la orice alta sectie de votare. In acest caz, alegatorii isi exprima optiunea dupa ce declara in scris pe propria raspundere ca nu au mai votat si nu vor mai vota la acel tur de scrutin. Presedintele biroului electoral al sectiei de votare ii va inscrie intr-un tabel separat.

Cetatenii care in ziua alegerilor, duminica 16 noiembrie, se afla in localitatea (comuna, oras, municipiu) de domiciliu vor vota la sectia de votare la care sunt arondati potrivit domiciliului.

Registrul sectiilor de votare ramane acelasi ca la primul tur.

Cum decurge efectiv procedura de vot intr-o sectie de votare:

1. Prezinti actul de identitate unui membru al biroului electoral din sectia de votare

2. Semnezi in lista electorala permanenta la pozitia destinata tie, dupa ce presedintele biroului electoral al sectiei de votare sau membrul desemnat de acesta verifica daca esti inscris in copia de pe lista electorala permanenta

3. Primesti buletinul de vot si stampila cu mentiunea 'VOTAT', pe care o vei aplica pe buletinul de vot, de la presedintele sau membrul biroului electoral al sectiei de votare desemnat de acesta, in baza semnaturii in copia de pe lista electorala permanenta sau in tabel

4. Inainte de a intra in cabina de vot, asigura-te ca pe spatele buletinului de vot este aplicata stampila de control a sectiei de votare. ATENTIE: Daca aceasta lipseste, votul tau va fi declarat nul.

5. Intri singur in cabina si aplici stampila cu mentiunea 'VOTAT' inauntrul patrulaterului care cuprinde prenumele si numele candidatului pe care vrei sa il votezi. ATENTIE: Daca stampila este in afara patrulaterului sau in mai multe patrulatere, votul este nul

6. Indoaie buletinul, astfel incat pagina netiparita care poarta stampila de control sa ramana in afara, introdu-l apoi in urna

7. Restituie presedintelui sau acelor membri ai biroului electoral al sectiei de votare desemnati de acesta stampila incredintata pentru votare. Vei primi inapoi actul de identitate, pe care trebuie sa fie aplicata stampila cu mentiunea 'VOTAT' sau un timbru autocolant.

Sectiile de votare pentru al doilea tur de scrutin al prezidentialelor se vor deschide pe 16 noiembrie, la ora 7:00, si se vor inchide la ora 21:00.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ