Se înmulțesc acuzele împotriva lui Claudiu Crăciun - nu doar huligan, ci și evazionist

| 05 noi, 2013

Sebastian Bodu, fostul președinte al ANAF, îl acuză pe Claudiu Crăciun, liderul auto-numit al protestelor din Piața Universității, de evaziune fiscală și publică dovezi în acest sens pe o rețea de socializare.

La începutul verii, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) analiza posibilitatea de a da clienţilor din România dreptul de a refuza să plătească pentru bunuri şi servicii dacă nu primesc bon fiscal, o măsură deja implementată cu succes în combaterea evaziunii fiscale din Grecia.

Măsura ar fi eficientă în special în domeniul alimentaţiei şi al serviciilor, așa cum a subliniat la acea dată Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor. “Este un subiect care trebuie analizat. Dacă legea protejează cetăţeanul pentru a cere bonul fiscal, trebuie analizat dacă o astfel de măsură este fezabilă şi în România. O să mai discutăm şi cu colegii din Grecia pentru a vedea care sunt efectele acestei măsuri. O să vedem ce se întâmplă în sezonul estival la ei, unde sunt foarte mulţi turişti”, a adăugat Manolescu.

Măsura deopotrivă dură și ingenioasă riscă să fie repusă pe tapet la modul abrupt în urma unui scandal cu conotații politice. Sebastian Bodu, fostul președinte al ANAF, îl acuză pe Claudiu Crăciun, liderul auto-numit al protestelor din Piața Universității, de evaziune fiscală și publică dovezi în acest sens pe o rețea de socializare. Conform acuzelor, Claudiu Crăciun ar fi patronul unui bar care păgubește statul român oferind simple hârtii pe post de bonuri fiscale. ”Claudiu Crăciun, protestatar anti-cianuri seara și, în restul timpului, proprietar al barului de pe strada Dianei nr. 4, nu se sfiește să evazioneze statul prin a vinde la negru, fără bon fiscal”, a scris Sebastian Bodu, alături de fotocopii ale dovezilor incriminatoare.

Conotația politică a scandalului este dată printre altele și de detaliul că ultimele manifestări, care l-au pus pe ”evazionistul” Claudiu Crăciun în vizorul eurodeputatului PDL Sebastian Bodu, au fost extrem de ofensatoare la adresa șefului statului, Traian Băsescu. Aflați într-un marș de 12 km, câteva sute de protestatari au scandat duminică seara în fața Palatului Cotroceni celebra lozincă ”Ieși afară, javră ordinară!”.

Să mai amintim că, alături de Alexandru Alexe, Claudiu Crăciun este audiat în calitate de făptuitor și în dosarul agresării ministrului Daniel Barbu și a vandalizării mașinii oficiale. Numai în acest prim caz, Claudiu Crăciun, o persoană care se poate lăuda altfel cu studii politice și un curriculum vitae impresionant și despre care se spune că ar avea legături strânse cu cercurile liberale, riscă de la doi la șapte ani de închisoare, pentru ultraj contra bunelor moravuri în formă agravantă şi tulburarea liniștii publice.

În situația în care acuzele de evaziune fiscală s-ar confirma, ”OG 28/1999 prevede suspendarea activității până la 3 luni, cu confiscarea veniturilor nefiscalizate. Eu așa aș proceda, în paralel cu demararea unui control pe proveniența țigaretelor, băuturilor alcoolice și cafelei vândute”, a opinat Sebastian Bodu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ