Se schimbă Codul Rutier: depăşirea bicicletelor se va face la cel puţin 1,5 metri distanţă laterală

| 19 dec, 10:45

Până acum, legea prevedea o "distanţă laterală suficientă". De asemenea, au fost introduse mai multe obligaţii pentru conducătorii de biciclete.

Veşti bune pentru biciclişti: distanţa laterală recomandată la depăşirea unei biciclete va fi de minimum 1,5 m, în loc de o "distanţă laterală suficientă", cum era până acum, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptate la finalul săptămâni trecute şi care a modificat şi completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, arată HotNews. Actul normativ prevede şi anumite obligaţii pentru conducătorii de biciclete.

"De asemenea, actul normativ se referă şi la o serie de obligaţii stabilite de Regulament pentru conducătorii de biciclete şi care au fost aduse în acord cu realităţile tehnice/tehnologice actuale. Astfel, de exemplu, echiparea bicicletei trebuie să se facă cu elemente sau dispozitive care să asigure vizibilitatea acesteia în trafic, în special pe timp de noapte, şi să nu se limiteze doar la cele de culoare portocalie fixate pe spiţele roţilor; se specifică distanţa laterală recomandată la depăşirea unei biciclete, de minimum 1,5 m, în loc de o "distanţă laterală suficientă"", se arată într-un comunicat de presă emis de executiv.

Sursa: HotNews

 

Tag-uri: codul rutier
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ