Seat prezinta Leon ST, a treia versiune de caroserie a compactei Leon

| 23 iul, 2013

Seat Leon ST are o versiune de caroserie break ce se remarcă prin DCC (controlul adaptiv al sasiului) si ACC (cruise control adaptiv ce pastreaza automat distanta in raport cu masina din fata). Noul model dispune de un portbagaj de 587 litri şi de asemenea, va putea fi echipat cu faruri integrale cu LED si sistem de directie progresiva, anunţă Seat.

Daca cele doua generatii Seat Leon lansate pana acum au reprezentat exclusiv un model compact cu cinci usi, a treia generatie Leon a devenit o adevarata familie de modele, cu trei derivate in total. Ultima este Seat Leon ST, versiunea de caroserie break, ce dispune de un portbagaj de 587 litri, reiese din primele informatii despre Leon ST anuntate marti, 23 iulie, de catre Seat.

Astfel, Seat Leon ST se alatura modelelor Seat Leon cu cinci usi si Seat Leon SC (Sport Coupe, cu trei usi). Leon ST are un portbagaj de 587 litri, insa spatiul cargo poate fi extins la 1.470 litri prin rabatarea spatarelor scaunelor din spate.

Dintre tehnologiile interesante care vor echipa aceasta noua versiune de caroserie se remarca DCC (controlul adaptiv al sasiului) si ACC (cruise control adaptiv ce pastreaza automat distanta in raport cu masina din fata).

De asemenea, Leon ST va putea fi echipat si cu faruri integrale cu LED si sistem de directie progresiva.

La fel ca restul gamei Leon, versiunea ST va avea motorizari turbo diesel si turbo pe benzina ce pornesc de la 1,2 litri si merg pana la 2 litri, avand puteri cuprinse intre 86 Cai Putere (CP) si 184 CP. Sunt oferite transmisii manuale cu cinci si sase viteze, precum si automatizate (DSG) cu sase si sapte trepte.

Seat a utilizat pentru Leon ST platforma modulara MQB a Grupului Volkswagen si conceptul denumit “Systematic Lightweight Design”. In versiunea de baza Leon ST cantareste 1.233 kg, ceea ce il face cu 45 kilograme mai greu decat versiunea in cinci usi si cel mai usor model estate din clasa sa, sustine Seat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ