Şeful CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă, interzis de DNA în funcție

| 20 mai, 18:35

La începutul acestei săptămîni, printr-o adresă oficială,  DNA i-a interzis preşedintelui CJ Ialomita, Silvian Ciupercă să-și exercite prerogativele funcției pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, procurorii anticorupție au stabilit că în afacerea «Green Harvest» inculpații din dosar ar fi creat un prejudiciu estimat la 1,5 milioane de euro.

Revenit la birou după 66 de zile de arest, președintele Ciupercă este obligat să renunțe la prerogativele funcției pentru 30 de zile. Procurorul de caz a solicitat Consiliului Județean Ialomița, printr-o adresă oficială, să ia act de «interdicția exercitării funcției» pînă la data de 14 iunie 2015.

Motivul invocat de DNA are legătură cu bunul mers al anchetei în afacerea «Green Harvest». Reamintim că unul dintre principalele capete de acuzare formulat de DNA a fost că «în perioada aprilie-mai 2014, abuzînd de prerogativele funcției sale, avînd un ascendent asupra subordonaților săi, i-a determinat pe membri comisiei de licitație din cadrul Consiliului Județean Ialomița să-și îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul atribuirii, în mod nelegal, a contractului de concesiune unei societăți SC Green Harvest SRL (ofertant clasat pe locul 2) și a încheiat cu această societate contractul de concesiune, producînd astfel un prejudiciu bugetului Consiliului Județean Ialomița de 6.939.216,2 de lei (pe toată durata contractului de 35 de ani)».

Prejudiciul estimat de DNA în afacerea «Green Harvest» reprezintă echivalentul a 1,577 milioane de euro, iar pentru a-l recupera DNA a solicitat impunerea mai multor sechestre asiguratorii.

Citeşte şi: SCANDAL la DNA, jurnalistă JIGNITĂ

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ