Simona Halep a învins-o clar pe Flavia Pennetta, la debutul în Turneul Campioanelor

| 25 oct, 10:38

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a debutat cu dreptul la Turneul Campioanelor de la Singapore, duminică, prin victoria cu 6-0, 6-3 în fața italiencei Flavia Pennetta, într-un meci din Grupa Roșie a competiției.

Halep, principala favorită, s-a impus după o oră și zece minute în fața italiencei, cap de serie numărul șapte. Românca și-a luat revanșa după ce Pennetta (33 ani, numărul opt mondial) a învins-o luna trecută, în semifinale la US Open, cu 6-1, 6-3, italianca reușind apoi să câștige turneul.

Simona (24 ani), finalista ediției de anul trecut a Turneului Campioanelor, este condusă cu 4-2 de Pennetta. Simona mai învins-o anul acesta pe italianca, la Miami, în optimi, cu 6-3, 7-5. Pennetta a câștigat primul meci, în 2010, în sferturi la Marbella, cu 6-4, 7-6 (4), s-a impus de două ori în 2013, la Bastad în optimi, când Halep a abandonat la scorul de 4-6, 7-5, 2-0, și în optimi la US Open, cu 6-2, 7-6 (3), precum și anul acesta, în semifinale la US Open, cu 6-1, 6-3.

La Singapore, Halep, numărul doi mondial, a dominat autoritar primul set, printr-un joc exact, căruia Penneta nu a reușit să îi facă față. Simona și-a adjudecat setul după doar 25 de minute, deși Pennetta a apelat la antrenor la scorul de 5-0.

Setul al doilea a fost mai echilibrat, românca greșind ceva mai mult. Halep a fost nevoită să salveze două mingi de break în ghemul inaugural, iar cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3. Halep și-a făcut apoi serviciul la zero și apoi, deși Pennetta a discutat din nou cu antrenorul, românca a reușit să transforme a patra minge de break, desprinzându-se la 5-3. Halep a încheiat apoi conturile cu 6-3.

Românca a avut procentaje excelente la serviciu, 79% la primul și 82% la al doilea, spre deosebire de Pennetta (50% la ambele servicii). Halep a avut 13 lovituri direct câștigătoare (11 Pennetta) și a comis 14 erori neforțate (27 Pennetta).

Halep, care va mai juca în grupă cu rusoaica Maria Șarapova și cu poloneza Agnieszka Radwanska (următorul său meci va avea loc marți), și-a asigurat prin acest prim succes un cec de 263.000 dolari și 230 de puncte WTA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ