Simona Halep a fost bătută la turneul din China de ocupanta locului 66

| 30 sep, 18:02

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă incredibil de britanica Johanna Konta, scor 6-3, 3-6, 7-5, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Wuhan (China), dotat cu premii totale de 2.212.250 dolari.

Simona Halep, principala favorită a turneului, a condus cu 5-1 în setul decisiv, dar nu a reușit să încheie meciul, Konta revenind incredibil și câștigând după ce a luat șase ghemuri consecutiv.

Simona Halep a cedat după două ore și 17 minute de joc, în care a comis 36 de erori neforțate (Konta 38) și a avut mai puține lovituri direct câștigătoare decât adversara sa (25-28). Românca (24 ani) a început slab meciul, a fost imobilă și a nu a găsit soluții pentru loviturile britanicei de 24 de ani, aflată pe locul 66 în lume. Konta a condus cu 3-0 în primul set, și-a păstrat avantajul, și l-a câștigat cu 6-3, în 34 de minute, relatează Agerpres.

Halep a evoluat mai bine în setul secund, a condus cu 1-0, a fost egalată (1-1), iar apoi s-a desprins la 4-1. Konta a revenit la 4-3, dar Simona a făcut un nou break și a încheiat setul cu un as, 6-3.

Setul decisiv a început foarte bine pentru reprezentanta noastră, care a avut 2-0, Konta și-a câștigat serviciul (2-1), după care Halep a luat trei ghemuri la rând și a ajuns la 5-1. A doua jucătoare a lumii nu a fost capabilă să încheie meciul la acest scor, greșind mult și oferindu-i șansa adversarei, o jucătoare foarte bătăioasă, să recupereze punct cu punct, ghem cu ghem, până la rezultatul incredibil de 7-5.

Halep va primi un cec de 26.000 dolari și 105 puncte WTA pentru participarea la Wuhan, iar Konta va juca în sferturi cu americanca Venus Williams, după ce le-a eliminat, venind din calificări, pe Andrea Petkovic, Victoria Azarenka și Simona Halep.


Tag-uri: Simona Halep
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ