Simona Halep, învinsă în primul tur la Madrid

| 04 mai, 09:10

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă de franțuzoaica Alize Cornet, cu 7-6 (6), 6-3, duminică, în runda inaugurală a turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.185.405 dolari.

Cornet, numărul 28 mondial, s-a impus după o oră și 48 de minute, la capătul unui meci în care Simona a greșit foarte mult.

Halep a beneficiat de două mingi de set în manșa inaugurală, dar le-a ratat pe amândouă. Nici intervențiile consilierului său tehnic Darren Cahill nu au ajutat, iar finalista de anul trecut a turneului părăsește competiția încă de la debut, astfel că nu e exclus să piardă locul secund din clasamentul WTA săptămâna viitoare.

Alize Cornet (25 ani), care anul trecut a învins-o Serena Williams, liderul mondial, în trei rânduri, și Halep au mers cap la cap în primul set, fără vreo minge de break până la 4-3. Jucătoarea din Hexagon a beneficiat de prima șansă de break, dar Halep a salvat-o și apoi chiar a reușit să câștige pe serviciul adversarei, a avut 5-4 și a servit pentru set, însă a irosit o minge de a încheia prima manșă, iar Cornet a egalat (5-5). La 6-5 pentru adversară, Simona a apelat la Cahill, apoi a dus meciul în tiebreak. Halep a fost condusă cu 3-1, 4-3 și 5-4, a întors situația, a avut minge de set la 6-5, dar apoi le-a pierdut pe următoarele trei și Cornet a luat setul cu 7-6 (6), după o dublă greșeală a româncei.

În setul al doilea, Halep a condus cu 1-0 și 2-1 (după ce a salvat trei mingi de break), l-a chemat din nou pe Cahill, însă sfaturile australianului nu au dat roade și Cornet a egalat (2-2), apoi a reușit break-ul (3-2), după care s-a desprins la 4-2. Simona a redus din diferență (4-3), dar apoi franțuzoaica a încheiat setul cu 6-3.

Constănțeanca a arătat nervoasă în acest meci, nu a avut răbdarea de a juca punctele până la capăt, iar loviturile sale nu au mai fost la fel de precise ca în alte dăți, comițând numeroase erori neforțate.

Halep va primi pentru participare 11.600 euro și 10 puncte WTA.

În turul secund la Madrid, Alize Cornet o va întâlni pe italianca Roberta Vinci, care a dispus de Monica Puig (Porto Rico), în trei seturi, cu 2-6, 7-6 (6), 6-4.

Pentru Halep următorul turneu va fi cel de al Roma, unde anul trecut s-a oprit în optimi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ