Solomon, despre legea salarizării: Nu ştiu de unde a ieşit chestiunea cu dublarea salariilor. Probabil e o greşeală

| 06 mar, 16:55

Preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, Adrian Solomon (PSD), a declarat luni, la Parlament, referitor la legea salarizării unitare, că, potrivit programului de guvernare, majorarea salariilor va fi în decurs de patru ani de zile în medie cu 46%, iar el nu ştie de unde a ieşit „chestiunea cu dublarea” veniturilor, fiind, cel mai probabil, o greşeală de comunicare.

Chestionat dacă se vor dubla toate salariile din sectorul public, Adrian Solomon a spus: „Eu vă recomand să citiţi programul de guverare. Acolo este scris că în patru ani de zile creşterea va fi în medie de 46%".

„Chestiunea cu dublarea nu ştiu de unde a ieşit, probabil e o greşeală de comunicare deocamdată. Aveţi răbdare că va fi o chestiune sustenabilă şi nu va speria nici pe cei din mediul privat, nici pe ceilalţi", a completat deputatul PSD.

Chestionat dacă este „încă o greşeală de comunicare" din partea social-democraţilor, el a susţinut că a făcut public doar ce a citit în programul de guvernare.

„Nu ştiu, eu v-am zis ce am citit în programul de guvernare", a precizat deputatul.

De asemenea, întrebat în cât timp se va face majorarea salariilor, Adrian Solomon a precizat că, în 2020, grilele vor fi la maximum.

„Programul de guvernare vorbeşte destul de clar că în 2020 aceste grile vor fi la maximum prevăzut. Unii au ajuns deja la maximum prevăzut de legea viitoare", a subliniat social-democratul.

Chestionat în continuare dacă este viabilă dublarea acum a salariilor de până la 4.000 lei, preşedintele Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor a spus: „Depinde, dacă vorbim de cei care au acum 1.000 de lei net, probabil că dublarea va fi realistă, dar pentru cei care au peste 2-3 mii de lei va fi imposibil să o facem".

În încheiere, Adrian Solomon a precizat că, săptămâna viitoare, vor exista discuţii la grupul PSD cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pe tema legii salarizării unitare.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat sâmbătă seara, la România TV, că de luni încep discuţiile cu sindicatele din ordine publică şi sănătate despre legea salarizării unitare, urmând ca veniturile până la pragul de 4.000 lei să se dubleze, iar cele care depăşesc acest nivel să se majoreze cu 45%.

 

Tag-uri: olguta vasilescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ