Spaima Bucureştiului, Nuţu Cămătaru - rămâne în arest

| 30 mai, 2014

Interlopul Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis vineri o contestaţie a procurorilor DIICOT.

Iniţial, Curtea de Apel i-a aprobat lui Nuţu Cămătaru, pe 27 mai, o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, însă instanţa supremă a admis vineri contestaţia procurorilor şi a desfiinţat decizia primei instanţe.

De asemenea, ÎCCJ nu a fost de acord nici ca Adrian-Lucian Preda, fratele lui Eugen Preda, să părăsească domiciliul său din România, în perioada 31 mai -16 iunie, pentru a se deplasa în Marea Britanie în vederea susţinerii unui stagiu de pregătire profesională.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

În luna iulie 2013, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, fratele său, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, şi unul dintre liderii clanului 'Sportivilor', Radu Cristian Roşca, zis 'Roşca', au fost trimişi în judecată, alături de alte 51 de persoane, pentru săvârşirea de infracţiuni de violenţă, în urma unei acţiuni de amploare a procurorilor DIICOT.

Grupările 'Cămătarii' şi 'Sportivii' erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept, susţin procurorii.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Astfel, în perioada 2008 - 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spaţiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au documentat şi un alt aspect al activităţii infracţionale a inculpaţilor, aceştia fiind suspectaţi că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în materia acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ