STUDIU: Ce meserii îşi doresc liceenii români

| 10 iun, 16:57

Cei mai mulţi liceeni români şi-ar dori să lucreze în IT sau să devină avocaţi şi manageri, însă preferinţele diferă mult în funcţie de regiune, iar aşteptările tinerilor sunt mult diferite faţă de ce se cere pe piaţa muncii, arată un studiu făcut de D&D Research, eJobs şi Samsung în rândul a 8.000 de tineri cu vârste între 16 şi 18 ani.

Diferentele sunt mari intre ce isi doresc fetele si ce ar vrea baietii, iar studiul arata ca Moldova este regiunea in care IQ-ul mediu al tinerilor este cel mai ridicat.

In urma analizei datelor s-a observat ca exista o discrepanta intre meseriile la care tinerii aspira, pe de o parte, si personalitatile lor, precum si potentialul pe care il ofera piata muncii, pe de alta parte.

In topul preferintelor apar urmatoarele meserii: programator (14,6%), inginer de sistem in informatica (11%), avocat (10,7%), manager business (9,7%), actor (8,5), medic chirurg (8,4%), contabil (6,6%), medic cardiolog (5,3%), farmacist (5,1%), arhitect (5%). In schimb, profilul personalitatii lor care arata ca acestia sunt firi sociabile, carora le place sa interactioneze cu ceilalti si sa dezvolte prietenii, ii recomanda mai degraba pentru meserii umaniste si zona de servicii.

 

Citeşte şi: STUDIU EPSON: Peste 60% din şcolile româneşti folosesc aparatură electronică în procesul educaţional

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ