Supravegherea politicienilor! Cum sunt spionaţi cei mai importanţi demnitari din România

| 14 aug, 15:22

Acuzaţiile de spionaj în politica românească au început să se înmulţească în ultima vreme. După "filajul de la Paris" de anul trecut, care le-a avut ca protagoniste pe Elena Udrea şi Alina Bica, când însuşi preşedintele ţării spunea că a fost mâna serviciilor secrete, anul acesta a venit rândul altor politicieni să reclame că sunt spionaţi.

Tot mai mulţi politicieni au acuzat că ar fi fost spionaţi atât în ţară, cât şi atunci când sunt plecaţi în vacanţe peste hotare. Ultimul dintre cazuri este cel al premierului Victor Ponta care, la întoarcerea din vacanţa de peste Ocean, a declarat că a fost urmărit de o agenţie privată din Statele Unite, care ar fi fost plătită de un site românesc de ştiri. Acuzaţii similare au făcut şi Elena Udrea şi Alina Gorghiu, scrie RomâniaTV.net.

Premierul Victor Ponta şi-a luat un concediu de 12 zile, la sfârşitul lunii iulie, timp pe care şi l-a petrecut, împreună cu soţia şi copiii, într-o vacanţă peste Ocean. Şeful Guvernului a fost fotografiat la sosirea pe aeroportul din Miami şi a doua oară, pe 1 august, când s-a îmbarcat pe vasul Oasis of the Seas în portul Everglades din Fort Lauderdale, alături de soţia sa şi de cei doi copii.

Ambele fotografii au fost postate pe Facebook de Magda Bistriceanu, fostă membră PSD, care a susţinut că a primit imaginile de la "prieteni".

La întoarcere, premierul a spus că, în timpul vacanței în SUA, a fost supravegheat de o agenție privată, plătită de un site de știri din România.

Citeşte şi: Ponta: O agenţie privată m-a supravegheat în America


"Pentru mine strict și pentru familia mea, era un lucru bun și în vacanța asta să nu mai fiu prim-ministru, că nu se mai cheltuiau atâția bani cu supravegherea mea prin diverse țări. (...) O agenție privată de acolo, din America (m-a supravegheat — n.r.). Un site din România a plătit niște oameni acolo, care au stat după noi", a precizat Victor Ponta la România TV.

"E dreptul presei, e dreptul lor lor să facă acest lucru, așa cum e dreptul meu de a merge în vacanță cu familia. De câte ori plec în străinătate apare o fotografie de genul ăsta. Sunt bani pe care îi cheltuie un site privat de știri. Dacă ei îi au, treaba lor", a adăugat Ponta.

Elena Udrea și Alina Bica


Fosta şefa PMP Elena Udrea a făcut însă nişte acuzaţii mai grave. Ea a acuzat serviciile secrete româneşti pentru faptul că au urmărit-o, în februarie 2014, în timpul unei vacanţe la Paris, în care se afla cu Alina Bica, fosta şefă DIICOT, şi Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii.

Imaginile au apărut abia după nouă luni, în plină campanie prezidenţială, fiind publicate pe un site.

Citeşte şi:  Elena Udrea, relatare SAVUROASĂ despre cum a fost FILATĂ de serviciile secrete


"Fetele s-au distrat foarte bine si au spart cateva zeci de mii de euro. O apropiere intre un om politic controversat, Elena Udrea, o fosta seja de institutie de stat cu buget dirijat discretionar si o procuroare-sefa pusa politic care ar trebui sa lupte impotriva coruptiei politice si a crimei organizate.

Aceste imagini zac in mai multe redactii din Bucuresti. Au fost tinute la sertar in urma unor presiuni de neimaginat", scria site-ul joscenzura, care însă la câteva ore, de la postarea fotografiilor, a fost şters de autorii acestuia.

Citește mai mult pe RomâniaTV.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ