Surse: Cazul șefului ASF, Mișu Negrițoiu, inclus pe agenda şedinţei CSAT

| 29 iul, 21:02

Președintele Klaus Iohannis a comvocat joi la ora 14.00 o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), potrivit unui anunț făcut miercuri de Administrația Prezidențială.

Pe agenda CSAT se va regăsi și cazul șefului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Misu Negrițoiu, potrivit unor surse citate de jurnalistul  Sabin Orcan, de la B1 TV

Mișu Negițoiu este acuzat că ar fi încălcat embargoul SUA, în perioada când conducea filiala din România a băncii olandeze ING.
Ministerul de Finanțe al SUA îl acuză pe șeful ASF că, din postura de șef al filialei din România a băncii olandeze ING, a încuviințat o tranzacție ilegală, care încălca sancțiunile economice impuse de SUA, Iranului. Acuzațiile merg până la cele de "fals în acte bancare". Valoarea tranzacției ar fi de 1,2 milioane de dolari.

Din postura de şef al ING, Negriţoiu ar fi aprobat o tranzacţie care ar fi încălcat embargoul SUA, impus Iranului. Banca olandeză condusă de Negriţoiu a jucat rolul de bancă de tranzit pentru un transfer ilegal de bani prin care o bancă iraniană a achiziționat un motor de avion pentru compania aeriană Iran Air.

Tranzacţia, în valoare de 1,2 milioane de dolari a fost realizată în perioada 2003-2004 şi, potrivit Oficiului de Control al Ministerului de Finanţe American, încalcă codul penal american
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ