Transportatorii, protest cu zeci de camioane, din cauza prețurilor mari ale polițelor RCA

| 05 sep, 10:47

Proteste masiv al taximetriștilor. Aceștia se alătură protestului transportatorilor nemulțumiți de prețurile foarte mari ale polițelor RCA. Șoferii a peste 1.000 de mașini, TIR-uri, camioane, autobuze protestează. Pe șoseaua de centură a Capitalei se circulă îngreunat

Augustin Hagiu, președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), susține că singura soluție pentru a ieși din această criză este promovarea actului legislativ să conducă la reducerea tarifului polițelor RCA.

”Ne-am săturat să așteptăm și să privim indolența guvernanților și a ASF-ului. Sunt zece luni de discuții sterpe și inutile, care nu au dus decât la un rezultat. Tarifele RCA au crescut și mai mult decât în perioada din iarna lui 2015 spre 2016. Și suntem în situația de faliment. Zeci de autocare și microbuze stau pe dreapta pentru că nu ne mai permitem să plătim tariful RCA care nu că s-a triplat, a ajuns la de patru ori valoarea din 2015”, a declarat Hagiu.

„Disperarea este maximă, transportatorii au pus foarte mare presiune pe patronate. Le-am dat soluții legislative, s-a intrat în vacanță, noi stăm și suferim și ne uităm că nu mai putem să ne desfășurăm activitatea. Nu există decât o soluție: promovarea actului normativ care să conducă la ceea ce înseamnă reducerea tarifului la nivelul suportabil, la nivelul care a existat în iarna anului 2015.

Nu există niciun răspuns clar din partea guvernanților, nici nu sunt în stare să pună informațiile cap la cap. Este clar că sunt nepricepuți. Dar mai este un lucru clar - că vor să ne distrugă și fac un joc murdar pe care ceea ce înseamnă companiile de asigurări capitalizate în afara țării îl practică în România pentru a distruge capitalul autohton din transporturi.

Cred că azi va fi ultimul protest. Azi trebuie să vină un răspuns clar, trebuie sa avem un răspuns clar din partea Guvernului, din partea ASF, și vrem ceva semnat, nu doar un răspuns verbal”, a mai spus Augustin Hagiu.

Tag-uri: transportatori
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ