Un psiholog american demolează mitul despre sexul de împăcare

| 18 iul, 2014

Deşi părerea populară despre “sexul de împăcare” este că e o activitate benefică pentru cuplu, un psiholog american a demontat această teorie, scrie doctorulzilei.ro.

El consideră că efectele dragostei după ceartă sunt asemănătoare cu cele ale cocainei.

Seth Meyers explică de ce cuplurile aleg această activitate, şi cum vor să facă sex doar pentru emoţia puternică oferită, fără a rezolva însă şi disputa de la care a plecat totul. “Întăreşte cearta şi drama emoţională. Trebuie să vă gândiţi: Dacă ai parte de o partidă de sex nemaipomenită după o ceartă imensă, nu e logic să vrei să te cerţi din nou dacă recompensa este atât de mare?”, şi-a întrebat el cititorii blogului de psihologie.

Teoria controversată contrazice părerea generală a societăţii, care priveşte în general sexul de împăcare ca pe o activitate care opreşte sentimentele negative dintr-o relaţie.

Când cuplurile “împart emoţii negative puternice”, sexul de împacare oferă o alternativă rapidă şi uşoară de a schimba direcţia. “Îşi doresc să schimbe vitezele şi să ajungă la celălalt capăt al sentimentelor. Să simtă emoţia de împăcare. Nu e atât de diferit ca un dependent de droguri care are nevoie de cocaină”, a explicat doctorul.

Doctorul Jennifer Berman este de altă părere privind sexul de împăcare şi consideră că acesta nu numai că oferă o altă stare emoţională partenerilor dar le îmbunătăţeşte şi viaţa sexuală.

Pe de altă parte, psihologul Meyers consideră că partenerii ar trebui să-şi stăpânească impulsul de a-şi rupe hainele de pe ei într-o ceartă şi ar trebui în schimb să-şi rezolve problemele cu care se confruntă, ajungând la un numitor comun.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ