Unificarea dreptei ia o nouă pauză

| 02 dec, 2013

În zona de dreapta a eşicherului politic e agitaţie mare. Este zbaterea peştelui pe uscat, agitaţia celui care face „mult zgomot pentru nimic”. În timp ce unii visează la jocurile pentru unificare – mai precis Mihai Răzvan Ungureanu şi a sa Forţa Civică, plus încă democrat-liberala Elena Udrea şi PMP-ul păstorit de Traian Băsescu – alţii, precum Vasile Blaga şi tabăra pedelistă, sunt pe poziţii, gata să infirme oricând teza proiectului comun de dreapta, altul decât în jurul PDL.

Astfel, prezent la şedinţa Consiliului Judeţean de Coordonare al PDL Suceava, Vasile Blaga a profitat de ocazie pentru a tranşa o dată în plus tema unificării dreptei. "Ne-au spus unii în iunie că vindem partidul ba la PNL, ba la PSD. PDL va fi vândut, dar clasei de mijloc româneşti care este reprezentată de oamenii cinstiţi din ţara asta, care nu stau cu mâna întinsă la stat, muncesc, plătesc obligaţiile la stat şi vor să fie respectaţi de stat. Asta e dreapta românească, asta e clasa de mijloc, nu cinci-şase intelectuali care discută la televizor doctrine şi acestora le vindem partidul pentru că pe ei trebuie să-i reprezentăm", a declarat liderul PDL.

Mesajul preşedintelui democrat-liberal cade cum nu se poate mai prost pentru cei care aspirau că unificarea se va produce în orizontul apropiat. Nu numai că Vasile Blaga nu a confirmat o astfel de pista, dar a ţinut să invalideze orice scenariu de acest fel, în pofida presiunilor venite dinspre Elena Udrea sau Mihai Răzvan Ungureanu, cei mai vocali adepţi ai curentului „unionist.” Ceea ce confirmă, de fapt, că tentativele de apropiere pregătite de MRU nu au avut nici un efect, Vasile Blaga luând distanţă în faţa „avansurilor” liderului FC.

Cu aproximativ şase luni înainte de alegerile pentru Parlamentul European, partiduleţele din zona dreptei nu au reuşit să creeze un vehicul care să le asigure atingerea pragului electoral. Forţa Civică şi PNTCD au regenerat Alianţa DA, dar cele două partide nu par a se înţelege în privinţa prezidenţiabilului, din moment ce ţărăniştii lui Aurelian Pavelescu au făcut deja un pas înapoi la auzul anunţului preşedintelui Băsescu conform căruia Crin Antonescu va fi susţinut de dreapta în solidar într-un tur doi al scrutinului de la finalul anului 2014.

În ecuaţia unificării dreptei, PMP bate în continuare pasul pe loc. Cu Traian Băsescu pe post de agent electoral, dar lipsit de aportul unor alţi lideri şi mai ales fără a-şi fi creat structuri în teritoriu, Partidul Mişcarea Populară e un pariu pierdut, fără nicio şansă în perspectiva viitoarelor alegeri europarlamentare.

Orice proiect de unificare a dreptei care nu include PDL este doar o glumă. În orice combinaţie, PMP, FC, PNTCD şi IRL nu au cum să conteze electoral. Sunt doar nişte structuri politice lipsite de substanţă, fără nume notabile şi fără putere organizatorică. Adică reţeta unui fiasco garantat, confirmat şi de sondajele care plasează toate aceste partiduleţe în sau sub marja de eroare. În tot acest show de prost gust, PDL stă pe margine şi asistă la spectacolul incapacităţii dreptei de a se constitui într-o alternativă, mai ales că, în opoziţie, democrat-liberalii nu au arătat că pot acţiona constructiv. Aşa că se delectează cu o comedie uşoară a partiduleţelor care nu ştiu cum să curteze mai abitir formaţiunea condusă de Vasile Blaga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 dec, 2013
cantautor
de ce te chinui cu subiectele astea ...
parca erai specialist in fotbal ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ