USR îi cere ministrului Burduja să ia măsuri pentru stiumlarea producţiei de energie şi să renunţe la schema de plafonare

| 17 noi, 17:47

USR îi cere ministrului Energiei, Sebastian Burduja, să ia măsuri urgente pentru a stimula producţia de energie şi gaze şi să renunţe la schema "paguboasă" de plafonare.

 

 

Renunţarea la schemă se poate realiza treptat până când România va ajunge din nou la "o piaţă concurenţială şi la preţuri corecte, nu preţuri stabilite din pix" de PSD şi PNL, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de USR.
"România a ajuns în topul ţărilor cu preţuri mari la energie şi gaze din cauza schemei de plafonare introduse de Guvernul PSD-PNL. Ministrul Sebastian Burduja recunoaşte că sunt unii care profită de pe urma plafoanelor stabilite de stat, dar pare că alege să închidă ochii, continuând fix aceeaşi bătaie de joc pe care a inventat-o predecesorul sau, Virgil Popescu", susţine USR.
Deputata Cristina Prună îl acuză pe ministrul Energiei că "recunoaşte nonşalant ca România are printre cele mai mari preţuri" din UE la energie şi gaze, dar nu face nimic ca să schimbe situaţia.
"Avem o adevărată 'schemă' de plafonare/compensare a preţurilor până în 2025 care ne costă miliarde de lei. Mai exact, statul a asigurat până acum furnizorilor de electricitate venituri certe de 22,4 miliarde de lei! Ce înseamnă această compensare? Practic, Guvernul a fixat din pix, acum un an, preţurile la care furnizorii vând energia şi gazele naturale. Problema e că Guvernul a garantat furnizorilor printre cele mai mari preţuri din Europa, aşa cum constată clar Eurostat! Asta, deşi preţurile la energie şi gaze au scăzut peste tot în Europa şi de trei ori în cazul electricităţii", explică vicepreşedinta Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ