Valeriu Zgonea dă costumul de parlamentar pe tricoul de atacant

| 05 aug, 16:32

România va găzdui în această toamnă turneul anual de fotbal interparlamentar, la care sunt invitați parlamentari din opt țări europene, inclusiv echipa de deputați și senatori a țării noastre.

Competiția va avea loc în perioada 25-27 septembrie, la București. Participă echipele de fotbal ale parlamentelor din Italia, Croația, Ungaria, Moldova, Slovacia, Polonia și Turcia.

Potrivit unor surse din Camera Deputaților, costurile acestui turneu sunt asigurate de Camera Deputaților și se ridică la aproximativ 40.000 — 50.000 de euro. Parlamentul României, ca organizator, este obligat, potrivit cutumei, să asigure cazarea și masa echipelor străine (aproximativ 120 de persoane), notează Agerpres.

"Este deja o tradiție ca în zona de sud-est a Europei să se organizeze acest turneu, noi am participat la mai multe competiții de acest gen, suntem de două ori vicecampioni. Este rândul nostru să organizăm și ne face plăcere. În momentul de față nu avem datele financiare, dar în orice caz, o să mergem pe prețul cel mai mic în urma solicitării de oferte, pentru că încercăm să reducem mult costurile. Nu o să-i cazăm la cinci stele, probabil că la patru stele, încercăm să avem un buget echilibrat, să nu depășim limita bunului simț, dar să oferim totuși și niște condiții decente, pentru că vorbim de demnitari. Peste tot pe unde am fost ne-au cazat la cinci stele, dar noi acționăm în funcție de posibilități, că nu ne comparăm cu turcii sau cu alții", a declarat  George Dumitrică, secretarul general adjunct al Camerei Deputaților, care este și jucător în echipa de fotbal a parlamentarilor români.

El a adăugat că banii pentru eveniment nu sunt prevăzuți în bugetul pe acest an, dar vor fi plătiți prin serviciul Protocol al Camerei.

"Este practic o acțiune a diplomației române. Diplomația nu se face doar în sălile de ședințe sau la dezbateri. Cred că e bine și pentru noi, ca imagine a instituției, să ieșim din granițele strict politice, să ne apropiem mai mult de oameni, de cetățeni", a precizat Dumitrică.

Secretarul general adjunct al Camerei a explicat că s-au făcut parteneriate pentru acest concurs, cu BNR, pentru ca meciurile să fie pe stadionul Cotroceni, cu SMURD, care asigură prezența unui echipaj în caz de accident, și cu Federația Română de Fotbal, care ajută cu echipamentele.

"Vom juca în echipamentul oficial al naționalei, dar federația ne dă echipamentul în comodat, ni-l dau spre folosință, pe proces-verbal. Când terminăm concursul îl dăm înapoi", a spus Dumitrică.

Din echipa României vor face parte, cel mai probabil, deputații Daniel Geantă, Cezar Cioată (portari), Ludovic Orban, Petru Movilă, Valeriu Zgonea (atacant), Lucian Bode, Gheorghe Florin, Ionuț Stroe, Ștefan Burlacu.

Potrivit surselor parlamentare, fiecare echipă de fotbal va avea în componență maximum 14 jucători, plus un antrenor jucător și un membru din stafful tehnic. Ca element de noutate, fiecare echipă poate să aibă în componență și doi jucători profesioniști, iar pentru echipa României vor juca Dănuț Lupu și Miodrag Belodedici.

Majoritatea meciurilor se vor desfășura la Arenele BNR iar pentru finală se negociază să se joace pe Arena Națională. Partidele vor fi transmise în direct de Digi Sport. Intrarea va fi liberă iar în ultima zi, înainte de finală, va avea loc și un meci demonstrativ între echipa presei și Generația de Aur a fotbalului românesc.

Câștigătorul turneului interparlamentar va primi un trofeu, simbolic, de o valoare de maximum 200 de lei iar celelalte echipe vor primi medalii și diplome.

Campionatul de fotbal interparlamentar va avea și o latură umanitară, toți cei implicați vor participa și la un eveniment caritabil, alături de oameni de afaceri din țara noastră, în cadrul căruia se vor strânge fonduri pentru campania "Stop violenței împotriva copiilor", organizată de UNICEF și Salvați Copiii.

Se va licita pentru o serie de obiecte donate de mari sportivi ai României, cum sunt Gheorghe Hagi și Simona Halep, dar și pentru un tricou cu sigla campionatului de fotbal al parlamentarilor semnat special pentru acest eveniment de artistul Robbie Williams.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 aug, 17:27
Ana
Oferă
Oferim lucru pe internet. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii la email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ