Varianta PNL de formare a Guvernului. Ministerele care vor fi ocupate de tehnocraţi

| 26 ian, 08:58

Liderii noului PNL fac planurile pentru eventualitatea în care vor reuși să schimbe actualul Guvern dar şi dacă vor obţine o ulterioară majoritate în Parlament.

Surse din PNL au precizat pentru ştiripesurse.ro că s-a agreat o formulă de Guvern semi-tehnocrat, în care PNL să fie partidul cel mai mare, dar se caută soluții pentru ca partidul să nu deconteze foarte mult o guvernare până la alegerile din 2016.

Liderii noului PNL agrează un Guvern din care vor face parte 4-5 tehnocrați, dar nu în funcțiile cheie (Interne, Finanțe etc.) Partea leului la ministerere grele și-o vor tăia vechii liberali, aceasta fiind condiția pentru a accepta sprijinirea lui Cătălin Predoiu de la PDL pentru funcția de prim-ministru.

Deocamdată se vorbește cine NU intră în Guvern: nu vor intra foștii miniștri ai USL și ai guvernării Boc, dar nici cei doi lideri, Vasile Blaga și Alina Gorghiu.

În ceea ce privește susținerea pentru viitorul Guvern PNL, liberalii speră să meargă pe modelul Tăriceanu. Un Guvern minoritar, dar care să aibă susținere în Parlament. Evident, aceasta este o variantă de lucru, pentru că toate calculele vor fi decise în momentul în care se va negocia majoritatea din Parlament, care îl dă jos pe Victor Ponta.

În ceea ce privește teritoriul, liberalii vor respecta majoritățile din interiorul partidului. Acolo unde vechii liberali au majoritate vor deține și prefectul, iar acolo unde PDL are majoritate vor avea și prefectul. Pe același algoritm se vor împărți și funcțiile în administrație.

CTP: Iohannis va recurge la un gest imoral, la fel ca Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ