VASILE BLAGA: Nu suntem interesaţi de demersul de suspendare a preşedintelui Băsescu

| 08 sep, 2014

Alianţa Creştin-Liberală (ACL) nu este interesată de demersul de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu şi nu este de partea iniţiatorilor, a declarat luni liderul PDL, Vasile Blaga.

'Este praf în ochii românilor, domnul prim-ministru ar trebui să fie chemat de Tăriceanu în Parlament şi să răspundă abuzurilor repetate pe care Guvernul le face, să răspundă pentru proasta guvernare. Aţi văzut la întâlnirea pe care Ponta a avut-o cu investitorii ce i-a spus reprezentantul Departamentului de Stat domnului Ponta, că astfel de acţiuni, intervenind abrupt în procesul electoral, în scopul de a-şi crea un avantaj şi de a falsifica alegerile, vor duce la plecarea investitorilor sau nevenirea lor în ţară. Poziţia noastră este clară în continuare: nu suntem interesaţi de acest demers şi nu suntem de partea celor care îl iniţiază', a spus Blaga, după şedinţa ACL. 

Liderul PDL consideră că demersul de suspendare din funcţie a şefului statului nu le este de folos românilor.

'Domnul Tăriceanu probabil că are impresia că îi va folosi lui. Nu-i va folosi pentru că românii s-au săturat de scandal şi ar trebui să ştie şi domnul Tăriceanu şi să-i spună şi domnului Ponta ce rezultă din analizele sociologice: românii nu-şi doresc de fel astfel de acţiuni', a declarat Blaga.

El a subliniat că argumentele prezentate de Tăriceanu nu sunt valide pentru iniţierea suspendării din funcţie a şefului statului.

'O să vedeţi avizul CCR. Sunt copilării inventate de domnia sa pentru a se băga în seamă. Vede că dânsul doreşte să candideze la Preşedinţie, probabil se şi vedea preşedinte, dar nu iese din 5-6% şi iniţiază astfel de acţiuni. (...) Este consultativ (n.r. avizul CCR), dar nu cred că cineva nu va ţine cont de el, chiar şi iresponsabilul Tăriceanu', a explicat Blaga. 

Liderul PDL a apreciat că anunţul făcut de UDMR cu privire la nesusţinerea acestui demers este o acţiune responsabilă. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat luni că a început demersurile referitoare la iniţiativa de suspendare din funcţie a şefului statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ