Vicepreşedintele PDL, Raluca Ţurcan, despre şansele lui Iohannis de a câştiga alegerile de duminică

| 13 noi, 2014

Vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), deputatul Raluca Turcan a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că 'posibilităţile de creştere sunt foarte mari' pentru candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL), Klaus Iohannis, conform analizelor interne din partid.

Întrebată pe ce scor mizează duminică, în turul al doilea, pentru Klaus Iohannis, liderul PDL Sibiu, Raluca Turcan, a răspuns: 'Cel puţin cât am luat în primul tur (la Sibiu n.r.), iar la nivel naţional vrem să câştigăm preşedintele, pe Klaus Iohannis. (...) Asta înseamnă că suntem realişti şi atunci când facem declaraţii politice, facem şi analize serioase. Nu ne hazardăm şi nici nu suntem heirupişti să spunem că luăm 95%. Analizele sunt în funcţie de prezenţa la vot, care este de asemenea, foarte importantă şi de dreptul la vot, care îl pot avea cetăţenii pentru că sunt unii cetăţeni care nu au putut să voteze şi de modul în care se vor mobiliza cei care îl susţin pe Klaus Iohannis, la vot. Aşadar, noi sperăm ca minimum minimorum să fie cât am luat în primul tur (în judeţul Sibiu n.r.). Posibilităţile de creştere sunt foarte mari şi vom vedea duminică'

Prezent şi el la această conferinţă de presă, liderul judeţean al liberalilor sibieni, deputatul Mircea Cazan, a pus că este convins că viitorul preşedinte va fi Klaus Iohannis. 'Vreau să le mulţumesc încă o dată sibienilor, pentru ceea ce au făcut pe 2 noiembrie, pentru că Sibiul este numărul unu atât ca oraş, cât şi ca şi judeţ. Sunt convins că şi după 16 noiembrie va fi numărul unu, iar preşedintele României va pleca de la Sibiu', a afirmat deputatul liberal. 

În primul tur, la Sibiu, candidatul ACL la funcţia supremă în stat, Klaus Iohannis, a obţinut 69,87% dintre voturile din judeţ, în timp ce candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a fost votat de 19,35% dintre alegătorii prezenţi la urne, conform Biroului Electoral Judeţean. Klaus Iohannis a fost votat de 151.841 sibieni, iar Victor Ponta de 42.050.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ