Ponta a dominat dezbaterile pe care Iohannis le-a pierdut prin abandon

| 13 noi, 2014

Cele două dezbateri televizate consecutive au reprezentat ultimele două cuie în coșciugul mitului ”neamțului providențial”.

Victor Ponta preşedinte. Pregătit să fie președinte, Victor Ponta s-a prezentat de fiecare dată înarmat cu argumente, cifre și dovezi, în timp ce Klaus Iohannis a făcut impresia cuiva rătăcit prin platourile de filmare, preocupat să arunce nucile propagandei în perete, cu furca unui discurs lipsit cu desăvârșire de suflet, de convingere și de orice fel de charismă. Într-un fel paradoxal, Iohannis s-a prezentat la aceste dezbateri de parcă cele zece procente diferență ar fi în favoarea lui și nu în cea a premierului Victor Ponta. Acesta din urmă, a refuzat în schimb să se culce pe laurii sondajelor și a venit decis să lupte chiar și pentru ultimele procente, oricât de subțiri, ale nehotărâților.

Erorile factuale din declarațiile lui Klas Iohannis sunt deja ultracunoscute și nu are sens să insistăm asupra lor: prezidențiabilul ACL nu cunoaște Constituția, confundă articolele acesteia, nu cunoaște mecanismele de funcționare ale Parlamentului, pe care vrea să-l convoace tam-nesam, eventual mâine dacă s-ar putea, de parcă ar fi vreo șezătoare cu snoave săsești, la FDGR, dar peste toate, ce este cu adevărat grav, omul nu are habar economie și se mai dovedește și un robot fără suflet când trece indexarea pensiilor, obligatorie prin lege și dublarea minusculelor alocațiilor pentru copii la categoria ”pomeni electorale”.

Pe lîngă toate aceste erori și confuzii cauzate de felul neglijent în care a înțeles Iohannis să se prezinte la examinarea publică a dezbaterilor, acesta a mai comis și erori de strategie și poziționare, la fel de dăunătoare pentru prestigiul acestuia ca și gafele mai sus menționate.

Klaus Iohannis candidat. În primul rând tot acest tangou lobotomizat cu televiziunile. Ca o găină fără cap, Iohannis ba venea, ba nu venea. Ce sens a avut să-și compromită imaginea cu eticheta de laș, ca până la urmă să apară intempestiv și cu lecțiile nefăcute. Ca un șofer nepriceput, Iohannis a ignorat culoarea roșie a semaforului, dar nu a avut curajul să treacă intersecția. Nici cal, nici măgar, cu o astfel de tactică absolut negândită, Iohannis nu a făcut decât să-și amplifice paguba personală, colac peste pupăză iritând și aceea parte a presei care i-a fost până atunci favorabilă. Episodul nu este încheiat, căci cireașa pe tort abia acum urmează: candidatul ACL a anunțat că nu va onora și invitația Antenei3, fiind prezent la Digi24. Curat fair play, din cele patru televiziuni ce acopereau tot spectrul simpatiilor politice, neînfricatul Iohannis s-a dus doar la acele două televiziuni ale căror simpatii îl dezavantajează clar pe adversarul său.

A doua eroare de strategie a fost poziționarea pe culoarul politic și mesajele lui Băsescu. Cineva, undeva, l-a păcălit pe Iohannis că ar avea niște procente electorale de câștigat, dacă repetă ca papagalul propaganda președintelui. Prostia este colosală și în mare parte inexplicabilă, mai ales după ce toată lumea a avut ocazia să constate în două rânduri cât mai atârnă Băsescu la cântar, din punct de vedere electoral. Câștig subțire deci, dar pagubă consistentă, mai ales când Iohannis și-a ”condimentat” discursul cu un apel către românii pe care i-a rugat să nu dea toată puterea unui singur partid. Nu zău, un apel cum nu se poate mai simpatic, din partea cuiva care și-a băgat mortul în casă prin alianța cu PDL, partidul mastodont al lui Traian Băsescu, gestionat în prezent de Blaga cam în același fel în care Marian Petrache fusese ”delegat” de Crin Antonescu să administreze PNL.

Citeşte şi: Iohannis a fost făcut KO fără măcar să se aducă în discuție lucrurile care îl pot îngropa

Păi acest Leviathan al partidelor, care a fost PDL, a avut toată puterea pe mână vreo patru ani în care au făcut ce au vrut: au dominat în parlament, au avut guvern propriu și un președinte care se pretinde independent și neutru politic, de sanchi. Cel puțin prostesc, în acest context, să încerci să le furi românilor o lacrimă de îngrijorare. Atotprezenți în spatele lui Iohannis, oamenii lui Băsescu sunt dovada vie că puterea a fost pe mâna unui singur partid, PDL, care nu vrea nici în prezent să renunțe la ea, chiar de-ar fi să năpârlească din cap până în picioare și să-și asume camuflajul unei noi identități. Victor Ponta i-a tăiat la un moment dat din scurt elanul primarului care-și etala meritele de edil, întrebându-l de ce funcția de primar general nu l-a ajutat pe Băsescu să devină un bun președinte. Klaus Iohannis a tăcut adânc și precaut să nu tulbure apele, a ignorat problema. Căci numai mâine nu-i poimâine și nu se face să-l iriți cu astfel de speculații pe cel care-ți va fi cât de curând șef, pe linie de partid.

Cele două dezbateri televizate au fost binevenite, dovedind că Victor Ponta a luat candidatura în serios, în timp ce Klaus Ioannis a fost doar o marionetă manevrată prin sfori oculte ce devin pe zi ce trece mai vizibile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 noi, 2014
cantautor
le-a dominat unde a fost singur
si nici acolo..nu stie imnul Romaniei
poate il stie pe al Mongoliei sau Albaniei?
14 noi, 2014
ferenczy
Conform unui sondaj realizat de CCSCC, la comanda Institutului Liberal Brătianu, Victor Ponta ar fi în picaj, în timp ce Klaus Iohannis recuperează serios.

Conform CCSCC, Victor Ponta și Klaus Iohannis sunt la egalitate perfectă (50% - 50%), situație pe care nu am mai întâlnit-o în niciun sondaj dat publicității în turul II al alegerilor din 2014.

În sondajul CCSCC, Klaus Iohannis are 38% la încredere, în timp ce Victor Ponta are doar 36%. O altă dată importantă este prezența la vot, care se aproximează că va fi de 55%.
14 noi, 2014
palada
sursa:comisarul.ro
Un bou! Victor Ponta s-a făcut de râs la ultima apariție televizată! La Antena 3, ”președintele care unește” și cel care s-a declarat mereu că e ”mândru că e român” a gafat teribil.

Ponta a spus că și-ar fi dorit să-l întrebe pe Iohannis dacă știe prima strofă din Imnul Național. Moderatorul Mihai Gâdea i-a adresat el întrebarea prezidențiabilului PSD. Și, surpriză! Ponta a greșit. Și asta fără să aibă presiunea unui adversar în platou.

În loc de ”Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte, În care te-adânciră barbarii de tirani!” , Ponta a spus ”În care te-adânciră barbarii TĂI tirani! ”

Şi noi, ca inconştienţii, râdem de fotbalişti! Când avem prostul naţional lângă noi....
14 noi, 2014
George
Pai pe Ponta l-a batut scaunul gol al lui Iohannis la Latrina 3 :)))
Ponta s-a dus sa faca pe marele dezbatator la Latrina 3 si l-a batut scaunul gol al lui Iohannis :))) Si-a tras singur un pumn in mecla nefiind in stare sa spuna nici macar prima strofa din imnul tarii! Deh, daca n-a avut copiuta cu el... :))) Acum probabil sta in fata oglinzii si incearca sa sa scuipe in fata :)
14 noi, 2014
stefana
faptele bat vorbele
D-nule Ciprian, cifrele si explicatiile d-nului Ponta s-au dovedit false.Unii dintre noi care cunosc economie puteam sa facem si singuri comparatii daca exista un proiect de buget pe anul 2015 , buget care tine de atributiile primului ministru.Deci, faptul ca nu ne facem treaba intr-o functie care o detinem de 2 ani(Ponta) si venim in fata electoratului si spunem ca ne vom face treaba foarte bine intr-o alta functie(de presedinte) pe care nu am experimentat-o inca, pe mine nu ma convinge ca si profesionist.In ce priveste absenta D-nului Iohannis la unele televiziuni solicitate de d-nul Ponta fara o negociere prealabila in acord cu d-nul Iohannis nu mi se pare absenta, tot in acelasi fel putem considera o mai mare absenta a d-nului Ponta la invitatiile d-nului Iohannis care nici una nu a fost onorata. Cine este chiulangiul? Cine este printr-o atitudine dominanta si abuziva data de puterea functiei ce o are in stat de a face numai ceea ce-i convine ?In toata aceasta campanie urata pe care adus-o d-nul Ponta si PSD-ul cine a avut ochi sa vada a vazut si cine a avut urechi sa auda a auzit, iar cel mai important ,cel care este intelept a inteles.Acest articol nu imi schimba optiunea de sustinere in continuare a d-nului Iohannis din doua motive: este partinitor vis-a-vis de d-nul Ponta si nu vad in el intelepciunea celui care l-a scris.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ