Iohannis și România lucrului bine furat

| 13 noi, 2014

Crezând că românii au uitat guvernarea portocalie dezastruoasă a actualilor parteneri ai PNL, ACL și Klaus Iohannis au ales drept slogan de campanie „România lucrului bine făcut”. Lozinca repetată obsesiv de către candidatul ACL pe parcursul campaniei electorale se dovedește însă pe zi ce trece a fi doar o expresie fără acoperire, menită să ascundă incompetența și imoralitatea lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis candidat. Folosindu-se de afluxul mare de alegători care s-au prezentat la vot în străinătate și de problemele înregistrate la unele secții de votare din Diaspora, liderii ACL în frunte cu Klaus Iohannis au demarat o adevărată campanie de manipulare prin care a încercat să acuze cabinetul condus de Victor Ponta că a îngrădit intenționat dreptul de vot al românilor. Cu această ocazie, liberalii și democrat-liberalii au cerut în mod politicianist demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean și mai nou a premierului Victor Ponta. În timp ce guvernul a încercat să aducă îmbunătățiri procesului electoral din Diaspora pentru turul al doilea, Klaus Iohannis a speculat electoral deficiențele înregistrate la unele secții din străinătate și și-a continuat atacurile la adresa premierului Victor Ponta în speranța că va aduna mai multe voturi din partea alegătorilor.

Între timp însă, echipa de campanie a liberalului comite ilegalități pentru a obține voturi pentru candidatul ACL. Drept dovadă în acest sens, vicepremierul Liviu Dragnea a prezentat mass-media o înregistrare video care aratăcum  membrii ai ACL cumpără alegătorii pentru a-l alege președinte în turul al doilea pe Klaus Iohannis. "Sumele de care se vorbeşte sunt în jur de 50 de lei noi şi am înţeles că nu dau banii în plic, ca să nu mai cheltuiască bani şi pe plicuri. Colegii mei au făcut plângere la poliţie", a declarat, miercuri, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Ponta l-a trimis pe Iohannis înapoi în băncuța începătorilor

Totodată, vicepremierul a semnalat că primarii PSD și UNPR din teritoriu au primit o serie de scrisori, expediate din centrele de campanie ale candidatului ACL care implică mai multe infracțiuni din Codul penal. Mai exact, primarii social-democrați și progresiști primesc copii de plângeri adresate procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kövesi de către fundația Acta non verba. Fiind contactată, fundația în cauză a negat că ar fi trimis aceste scrisori. Astfel, prin folosirea DNA și a numelului procurorului șef al instituției, ACL dorește să îi intimideze pe aleșii locali PSD și UNPR. În acest caz, liderul social-democrat a anunțat că PSD va colecta toate scrisorile și le va trimite la DNA pentru ca instituția să se autosesizeze și să demareze o anchetă pentru a-i identifica pe autorii intimidării.

Citeşte şi: Iohannis a fost făcut KO fără măcar să se aducă în discuție lucrurile care îl pot îngropa

În ciuda imaginii de de om integru și serios pe care candidatul ACL încearcă să o impună, Klaus Iohannis se dovedește a fi un lider politic ipocrit. În fața presei, liberalul clamează corectitudinea și respectarea legilor, iar în culise ordonă oamenilor săi din partid să recurgă la mituirea alegătorilor sau la intimidarea aleșilor locali pentru a-și atinge scopul electoral. Comportamentul lui Klaus Iohannis amintește de practicile fariseice ale lui Traian Băsescu care pretindea respectarea legii în fața românilor dar îi îndemna pe oamenii săi să comită ilegalități pentru a-l menține la putere. Așadar, Klaus Iohannis nu se dovedește a fi o alternativă credibilă la actualul șef al statului ci doar un continuator al lui Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 noi, 2014
Bobi
N/A
Cred că decizia de a vota sau de a nu vota un anume candidat trebuie să aibă la bază o serie de argumente. Eu am găsit 60 de argumente pentru care nu voi vota cu Victor Ponta.
Pentru că face parte din PSD, partid ai cărui membri au grave probleme cu legea. Dintre ei, îi amintim pe: Radu Mazăre, Viorel Hrebenciuc, Dan Şova, Ioan Adam, Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Liviu Dragnea, Nicolae Bădălău, Constantin Boşcodeală, Bunea Stancu, Constantin Nicolescu, Adrian Duicu, Marian Oprişan etc. Pentru că l-a apărat pe fostul lider CJ Argeş, Constantin Nicolescu, acuzat că a băgat în buzunarul propriu 900.000 de euro în fonduri europene, în baza unor acte false. “Se va face dreptate până la capăt în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi, cei care ne-am bătut cu ei, vom şti că am câştigat această bătălie. Atunci îi vom face dreptate lui Costică Nicolescu”, a spus Ponta. Pentru că l-a apărat în mod similar pe Radu Mazăre: În toate momentele grele m-am mândrit foarte tare cu toti colegii mei de la PSD, nu m-am dezis niciodata de niciunul, nu mi-a fost rusine de niciunul. Pentru că nu l-a apărat, în schimb, pe Viorel Hrebenciuc, pentru simplul motiv că arestarea sa a avut loc în campania electorală. Pentru că, tot ca preşedinte PSD, a girat alianţe atât cu Partidul România Mare al lui Vadim Tudor, cât şi cu UDMR-ul condus de Kelemen Hunor. Pentru că l-a cooptat şi pe Dan Diaconescu, despre care spunea, după dezastrul de la Oltchim: „A venit unul de la Spitalul 9 şi ne-a dat peste mâini“ Pentru că a ales să colaboreze cu Vadim, cel care spunea, în decembrie 2012: „Victor Ponta nu are caracter nici cât căţeaua mea, Elodia“. Pentru că s-a aliat cu Călin Popescu Tăriceanu, la nevoie. Acelaşi Tăriceanu care, în 2009, i-a propus lui Iohannis să candideze la Preşedinţie din partea PNL. „Nu, mulţumesc, nu acum. Altă dată, poate“, a răsp

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ