Victor Ponta a părăsit sediul DNA Ploieşti. A fost citat într-un dosar de deturnare de FONDURI EUROPENE

| 03 dec, 10:50

Fostul premier Victor Ponta a ieşit, joi, din sediul DNA Ploieşti, unde s-a prezentat pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul de deturnare de fonduri europene care-i vizează, printre alţii, pe cumnatul său, Iulian Herţanu, şi pe deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma.

UPDATE 14:05 Victor Ponta a părăsit sediul DNA

Fostul premier Victor Ponta a ieşit, joi, din sediul DNA Ploieşti, unde s-a prezentat pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul de deturnare de fonduri europene care-i vizează, printre alţii, pe cumnatul său, Iulian Herţanu, şi pe deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma. 

Ponta a stat o oră în sediul DNA, iar la ieşire a afirmat că a fost citat ca martor şi că a răspuns la întrebările procurorilor.

 

Fostul premier Victor Ponta a fost citat să se prezinte, joi, la sediul DNA Ploieşti, unde va fi audiat ca martor în dosarul de deturnare de fonduri europene care îl vizează şi pe cumnatul său, Iulian Herţanu, au declarat surse judiciare, transmite Agerpres.

Cercetările în dosarul Herţanu au început în februarie 2015, când procurorii DNA Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de cumnatul fostului premier Victor Ponta, dar şi faţă de alte persoane, între care deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi angajaţi ai SC Hidro Prahova, societate prin care de derulează proiectul cu fonduri europene care face obiectul anchetei. 

DNA susţine că în perioada 2011 - 2015 Iulian Herţanu - administrator de drept şi, începând cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL, Vladimir Ciorbă - administrator/ asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL şi CVR Activities Group SRL Bucureşti şi SC Gefam Pro SRL şi Mihail Coman - administrator/ asociat la SC Indserv SRL Ploieşti şi SC Indserv Proiect SRL Ploieşti şi angajat al SC Hidro Prahova SA (în calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infracţional pentru a acţiona în vederea adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanţat preponderent din fonduri europene şi însuşirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute în cadrul proiectului cu finanţare europeană. 

De asemenea, aceştia ar fi urmărit sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat. 

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului au deturnat din cadrul proiectului şi şi-au însuşit în interes propriu suma totală de 7.797.410 lei (bani ridicaţi în numerar din conturi ale persoanelor juridice şi fizice, reprezentând un procent de aproximativ 54% din totalul sumelor ce au fost identificate ca fiind achitate de SC Grossmann Engineerig SRL către 'partenerii' la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări) şi s-au sustras de la plata către stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 lei. 

Contractul având ca obiect "Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic' a fost atribuit de către SC Hidro Prahova SA Ploieşti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judeţean Prahova este acţionar majoritar) asocierii SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euro Construct Trading 98 SRL, contract fiind semnat la data de 13 ianuarie 2012. 

Lucrările de la Comarnic fac parte dintr-un proiect mai amplu finanţat de Uniunea Europeană a cărui valoare este de aproximativ 200 de milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 dec, 13:13
Nicolae Farcaş
Completează-ți veniturile!
Învingeți suspiciunea și vină alături de noi! O activitate simplă, desfășurată acasă, poate să-ți suplimenteze venitul lunar cu până la 300 euro. Ai nevoie de un calculator cu conexiune la internet și cunoștințe minime de lucru cu fișiere pdf și word. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ