Victor Ponta felicită echipa de spadă. Mă bucur că au voie să fie la Baku fără să le critice vreun "analist"

| 26 iun, 19:29

Victor Ponta a felicitat, vineri, echipa feminină de spadă a României, care a obținut medalia de aur la Jocurile Europene de la Baku, notând totodată că sportivele "au voie" să fie în capitala azeră "fără să le critice vreun 'analist'".

"Felicitări fetelor din echipa de spadă, antrenorilor și Federației! Felicitări România! Mă bucur că ele au voie să fie la Baku fără să le critice vreun "analist"!", a scris Ponta, pe Facebook.

Echipa feminină de spadă a României a cucerit medaliile de aur la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), vineri, după ce a învins Estonia în finală, cu scorul de 31-25.

Echipa de spadă (Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop) a adus a treia medalie de aur a delegației României la Baku și a patra a scrimerilor până acum.

Finala nu a început deloc bine pentru tricolore, Simona Pop pierzând primul duel, cu Irina Embrich (3-5). Simona Gherman a restabilit echilibrul (6-6), după confruntarea cu Katrina Lehis. Au urmat două asalturi în care Brânză, Pop, respectiv Kirpu și Lehis nu au riscat și nu s-a reușit nicio tușă. Ana-Maria Brânză a adus echipa României în avantaj, după meciul cu Embrich (10-8), Gherman a mărit avansul în fața numărului trei mondial (Kirpu), la 10-5, Julia Beljajeva a mai redus din ecart în meciul cu Ana-Maria Brânză (10-6). Simona Pop a făcut un meci excelent și a dispus cu 6-1 de Kirpu (21-12), iar Gherman a rezistat atacurilor date de Embrich (10-13), România câștigând clar, cu 31-25, transmite Agerpres.

Meciul cu Estonia a fost o reeditare a finalei de la Campionatele Europene de la Montreux, de la începutul lunii, când tricolorele au cucerit aurul în urma unei victorii cu 45-35.

Intrată direct în semifinale, România a învins Rusia cu scorul de 31-24. Înaintea ultimului meci, tricolorele aveau avantaj de două tușe, 23-21, dar Ana-Maria Brânză, medaliată cu aur la Baku în proba individuală, s-a impus clar în duelul cu Sivkova (8-3), în ciuda unor probleme la picior, aducând victoria echipei României.

România a cucerit patru medalii în concursul de scrimă de la Baku, la individual, aur prin Ana-Maria Brânză (spadă), argint prin Tiberiu Dolniceanu (sabie) și bronz prin Simona Gherman (spadă), precum și aurul echipei feminine de spadă. Și echipa masculină de sabie a României va evolua vineri în finală, la Baku.

Prezența prim-ministrului Victor Ponta la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, în urmă cu două săptămâni, a fost criticată de liberali, iar președintele Klaus Iohannis a susținut că a aflat "pe surse" despre această vizită, nefiind informat oficial de premier.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ