Victor Ponta îşi lansează de ziua lui candidatura la alegerile prezidenţiale. Sunt aşteptaţi 70.000 de oameni

| 20 sep, 2014

Premierul Victor Ponta îşi lansează sâmbătă, când împlineşte 42 de ani, candidatura în alegerile prezidenţiale, la evenimentul organizat pe Stadionul Arena Naţională din Capitală fiind aşteptaţi să participe 70.000 de membri ai PSD-UNPR-PC, dar şi simpatizanţi.

Candidatura lui Victor Ponta a fost validată în data de 12 septembrie la Congresul extraordinar de la Alba Iulia, unde acesta le-a mulţumit colegilor de partid pentru că l-au sprijinit să ajungă preşedintele PSD, în ciuda vârstei sale de la acel moment, şi să intre în cursa electorală pentru preşedinţia României.

'Mi s-a adus aminte că s-ar putea ca mandatul meu de preşedinte al PSD, de fapt chiar aşa va fi, se va încheia pe 16 noiembrie. Şi vreau doar să vă spun încă odată că vă mulţumesc tuturor colegilor mei din PSD, cei care aţi avut încredere să alegeţi un preşedinte la 37 de ani, să mulţumesc celor de la TSD, şi cei din generaţia mei şi cei mai tineri care au preluat ştafeta, acelor două organizaţii care întotdeauna au fost cele mai apropiate de mine - de femei şi seniori. Vreau să spun că oricare va fi drumul meu voi fi totdeauna mândru că sunt social-democrat, că sunt membru al PSD, că am fost, sunt şi voi fi încă un pic preşedinte al partidului care i-a avut ca preşedinţi pe Ion Iliescu, pe Adrian Năstase şi pe Mircea Geoană. Şi le mulţumesc tuturor pentru asta', a spus Ponta, la acel moment.

Victor Ponta şi-a depus în data de 17 septembrie la Biroul Electoral Central dosarul de candidat din partea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC la alegerile prezidenţiale, precizând că obiectivul său va fi, dacă va ajunge preşedinte, să arate românilor că instituţiile statului pot conlucra în interesul cetăţenilor fără să mai fie înregistrate conflicte între şeful statului şi Executiv.

'Pot să vă asigur că, dacă voi fi preşedinte - şi voi fi, în următorii cinci ani, până la alegerile următoare -, nu o să vedeţi niciun conflict între mine ca preşedinte şi prim-ministru, oricare ar fi acesta. (...) Eu cel mai mult îmi doresc ca după 16 noiembrie să nu mai avem conflict între preşedinte şi prim-ministru, să avem doi oameni, două instituţii care trag în aceeaşi direcţie', a spus Ponta, miercuri seară, la Biroul Electoral Central.

Acesta a ţinut, de asemenea, să precizeze că îşi doreşte schimbarea profilului şefului statului, dar şi încheierea a 25 de ani de tranziţie 'de la dictatură la o societate democratică şi unită'.

'Îmi doresc să încheiem 25 de ani de tranziţie de la dictatură la o societate democratică, europeană, la o societate liberă şi care să fie din nou unită. Acesta este unul dintre cele două fundamente ale programului meu prezidenţial. Vreau să facem toate schimbările de care societatea românească are nevoie, vreau să schimbăm în primul rând profilul preşedintelui - de la un generator de crize la un adevărat reprezentant al intereselor publice şi la cel care înlesneşte dialogul între diversele categorii sociale şi puteri ale statului. Cred că avem nevoie de unitate', a mai declarat Ponta.

Liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, a susţinut că românii vor asista sâmbătă 'la cel mai mare şi important eveniment politic din ultimii 25 de ani', 'o demonstraţie de forţă' a PSD.

'PSD este un partid unit şi determinat să-l aducă pe Victor Ponta la Cotroceni. Sâmbătă, pe Arena Naţională vom vedea o Românie puternică şi unită care s-a hotărât că vrea o societate echilibrată după zece ani de dezbinare şi furtună semănată de la Cotroceni de către Traian Băsescu. PSD este cel mai mare şi important partid din România. Vrem să facem o demonstraţie de forţă la această lansare, dar vrem, în acelaşi timp, să le arătăm românilor că numai dacă suntem uniţi, suntem puternici. A doua Mare Unire a Românie va începe atunci când vom trage toţi pentru acelaşi proiect de ţară', a declarat vineri Sârbu.

Citeşte şi: Tinerii lui Ponta vs tinerele lui Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ