VICTOR PONTA, reacţie după demisiile de la ANRP. DECLARAŢIA preşedintelui Autorității

| 02 mar, 12:43

Premierul Victor Ponta a declarat luni la sediul PSD ca situatia de la ANRP este extrem de grava dar ca intelege decizia conducerii de a demisiona. Cu toate acestea i-a rugat pe cei din conducerea ANRP sa aiba rabdare pana miercuri sa poata gasi o solutie.

”Avem o prob la ANRP extrem de grava, pe de o parte Parchetul face largi investigatii privitor la cum s-au restiutiit proprietati uriase, pe de alte parta si domnul Baesu si ceilalati sunt amendati in fiecare zi ca nu retrodeaza.

Domnul Baesu si ceilalti sunt intre ciocan si nicovala. Nu se poate sa ai presiune amenzilor si sa vrei sa faci ceva. Sper ca impreuna cu min just si finantelor sa gasim solutii pt ca anrp sa funcationze. Oamenii au opreferat sa pelce, azi avem situatia blocata total. Au dreptate, perpetuam un blocaj din care nu putem iesi.”, a precizat premierul Ponta.

George Baesu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), i-a inaintat premierului Victor Ponta un memoriu in care reclama ca institutia este obligata la amenzi pentru neplata in termen a titlurilor de despagubire. Seful ANRP si-a depus si demisia, alaturi de cei doi vicepresedinti.

George Baesu a declarat luni, ca in memoriu este precizat ca impotriva ANRP exista mii de procese in care este solicitata amendarea conducerii institutiei cu zeci de mii de euro pentru neemiterea sau neplata in termenul legal de 30 zile a titlurilor de despagubire, pentru dosare din urma cu mai multi ani, existand deja decizii ale instantei in acest sens.

„Avem o situatie exceptionala la ANRP. Cred ca suntem singura institutie din Romania impotriva careia exista mii de procese in cadrul carora cetatenii cer amendare pentru neplata sau pentru neemiterea de titluri de despagubire. In conditiile Legii contenciosului administrativ, suntem in situatia in care instantele ne aplica amenzi nu pentru faptul ca nu am face bine ce facem, ci pentru ca nu facem in 30 de zile. Cu alte cuvinte, ajungem noi, cei care am descoperit mizeria din domeniul retrocedarilor, sa platim pentru ca altii au furat cat au putut din acest domeniu, oamenii nemultumiti au facut procese in instanta, iar instantele astazi amendeaza pe cei care nu sunt in stare ca, in 30 de zile de cand apare o hotarare, sa fie in executare”, a sustinut luni Baesu.

El a aratat astfel ca membrii conducerea ANRP se afla in situatia de a plati amenzi de zeci de mii de euro pentru ca nu au stiut sa fie „Supermeni”. „Ajungem sa platim individual, cei care ne-am asumat sa spunem adevarul despre ce s-a intamplat in Romania in acest domeniu. Noi suntem plimbati prin toata tara pentru astfel de procese, iar legea astazi, asa cum e scrisa, este interpretata de unii in sensul ca putem fi amendati si in trecut”, a spus Baesu.

El a precizat ca memoriul a fost inaintat premierului alaturi de demisia sa si a celor doi vicepresedinti, iar seful Guvernului a cerut ca memoriul sa intre in atentia Ministerului Justitiei, pentru verificari.

Citeşte şi: Gest extrem la ANRP: Conducerea a demisionat in bloc

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mar, 13:34
PIXUL
.......mã' fir'ar dracu'al dracului.........mã' ponta-pontilicã-pontilash........adicã cei numitzi de tine au tupeu , normal , dar la fel de jegos shi abject ca tupeul tãu........cum se poate mã' filfizonule, !!!????.....adicã tâlharii care de 25 de ani îi jefuiesc pe ROMÂNI nu trebuie sã rãspundã pentru jaful fãcut în trecut shi prezent........adicã rãspunderea "oamenilor" tãi sã fie numai pentru "viitor"........tu vorbeshti mã' de concedierea ROMÂNILOR !!!!?????......nu tzi-e RUSHINE ,mã !!!!???????........taie-i beregata lu' iliescu azi , nu mâine.......shi poate o salvezi asha pe a ta ........doar nu-tzi închipui cã RÃZBUNAREA ROMÂNILOR te va ocoli pe tine.........eshti la fel de abject ca banda de crimã organizatã a lu' ex'bãsescu........cele 4 sau 5 milioane de ROMÎNI plecatzi de la casele lor vã fac responsabili pe totzi mã' , Incepând cu abjectul ili'escu...........astea se vor spãla doar cu SÂNGELE vostru mã'..........la propriu , nu la figurat.............ZIUA aceea este mai aproape decât vã imaginatzi voi........

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ