VICTOR PONTA şi ministrul Educaţiei, întâlnire CRUCIALĂ la Guvern

| 24 aug, 09:41

Întâlnire crucială astăzi la Guvern. Premierul Victor Ponta şi ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, se întâlnesc cu reprezentanţii profesorilor să discute despre creşterile salariale din educaţie.

Profesorii au cerut ca şi lefurile lor să fie majorate, aşa cum s-a întâmplat în cazul medicilor.

Dacă negocierile vor avea succes, cadrele didactice care abia intră în sistem ar putea primi cu 170% mai mulţi bani decât până acum.

Media creşterilor salariale pentru restul profesorilor ar putea să fie de 70%, potrivit viitoarei legi a salarizării.

Citeste si: Sondaj: Aproximativ jumătate dintre români consideră că în guvernarea Ponta economia s-a îmbunătățit

În acest moment, salariul minim brut pe ţară este de 1.050 lei, în timp ce salariul unui învăţător debutant este de 1.115 lei brut (780 de lei net) şi al unui profesor debutant de 1.133 de lei brut (830 de lei net).

Sindicatele din învăţământ avertizează că profesorii vor fi plătiţi la acelaşi nivel cu muncitorii necalificaţi, anul viitor, dacă salariile lor nu sunt majorate cu cel puţin 15% până atunci.

Întâlnirea dintre sindicalişti, premier şi ministrul Educaţiei vine după ce Guvernul a anunţat majorarea cu 25% a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ