Vlad Petreanu: Mi se pare că Robert Turcescu a fost şantajat

| 22 sep, 2014

Momentul Robert Turcescu de aseară a fost de o bizarerie aproape jenantă, o eliminare live de fum şi ceaţă, un joc confuz de lumini mascate, scrie jurnalistul Vlad Petreanu pe blogul său.

"Ce putem înţelege din acest saltul mortal cu piruetă?

Sunt trei posibilităţi:

1. O mărturisire autentică.
2. O operaţiune a unui serviciu secret.
3. Un PR stunt, o acrobaţie de marketing pentru promovarea a ceva, un soi de tease.

Să le luăm pe rând:

1. Mai întâi că, dacă e o mărturisire, ea nu e completă. Turcescu nu a spus ce a făcut, când şi cum a făcut, cine a fost afectat de ce a făcut. Minciuna în care el susţine că a trăit (cât timp, de fapt?) continuă. Ca atare, nici nu poate fi iertat, aşa cum ne cere. În acest moment, ieşirea lui seamănă mai degrabă cu o misiune, nu cu o mărturisire.

Citeşte şi: Laurenţiu Ciocăzanu: Presa onestă a primit o puternică lovitură prin mărturia lui Robert Turcescu

2. Operaţiunile serviciilor secrete sunt caracterizate atât de mascarea obiectivului final cât şi a elementelor constructive. E ca la scamatorii: pasa prestidigitatorului, fumul, flashurile sunt esenţiale în cadrul numărului şi sunt menite să atragă atenţia şi să mascheze gestul cu adevărat important. Noi ne uităm la batista roşie pe care o flutură scamatorul şi nu vedem cum e băgat iepurele-n joben.

Ce nu ştim acum este dacă Turcescu este complice sau victimă în această posibilă operaţiune.

Dacă e victimă, înseamnă că unul dintre servicii – sau o facţiune a unuia – joacă la rupere şi elimină pioni de pe tablă. Interesant că au fost mai multe întâmplări în ultima vreme care au vizat diferite piese dintr-o singură parte: Bădin, Burci, acum Turcescu. Dacă e vorba de o facţiune care a devenit necontrolabilă şi a ajuns până la expunerea unor agenţi secreţi, atunci situaţia este foarte gravă şi de natură să afecteze credibilitatea şi operativitatea serviciilor româneşti – inclusiv internaţională", punctează Vlad Petreanu.

Citeşte mai mult aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 sep, 2014
mary
Daca nu e vreo strategie tampita (vad ca sunt ,,la moda'' acest fel de strategii!),omul e dus cu pluta rau de tot!Oricum ar fi,normal nu e nimic din ce se intampla!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ