Vladimir Putin: Emmanuel Macron este "mai puţin bun decât Chirac"

| 16 mai, 17:30

Preşedintele rus Vladimir Putin, care nu şi-a ascuns niciodată sprijinul pentru Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional din Franţa, care, în opinia sa, reprezintă "un spectru politic în creştere rapidă în Europa", şi-a exprimat speranţa că ar fi mai "bine" pentru relaţiile ruso-franceze după preluarea puterii de către Emmanuel Macron la Palatul Elysee de la socialistul Francois Hollande, relatează postul de televiziune BFMTV.


Totuşi, şeful statului rus a precizat că "va fi mai puţin bine decât cu Jacques Chirac", întrebat duminică referitor la accederea la putere a noului lider francez în marja summitului dedicat "Drumului mătăsii", desfăşurat la Beijing, aşa cum a relatat fostul premier francez Jean-Pierre Raffarin într-o postare pe Twitter. 

Preşedintele Rusiei a participat la acest summit internaţional, care vizează relansarea unei rute comerciale între Europa şi Extremul Orient. 

În 2015, Vladimir Putin a adus un omagiu fostului preşedinte francez Jacques Chirac şi "cunoştinţelor sale enciclopedice". "El prevăzuse distrugerea acestor state (Libia şi Siria), că terorismul va prospera, atentate cum s-au văzut la Paris. Chirac se gândea la toate acestea la vremea respectivă şi avea dreptate", a afirmat atunci şeful statului rus. 

Jacques Chirac a fost preşedinte al Franţei între 1995 şi 2007, după ce a deţinut funcţia de prim-ministru în perioadele 1974- 1976 şi 1986-1988.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ