Vom trăda și vom fi liberi? Mircea Diaconu despre ”închisoarea USL”

| 25 feb, 2014

Actorul Mircea Diaconu a mai zis cu amărăciune despre rolul liberalilor la guvernare, un rol care, chipurile, nu a fost luat foarte în serios, motiv pentru care presupunem că vor acum afară din ”pușcăria USL”. Își doresc să aibă un rol întreg. Lângă politicianul Băsescu, jumătate om, jumătate altceva...

Actorul și politicianul liberal Mircea Diaconu a pus degetul pe o rană pe cât de dureroasă, pe atât de neprincipială a partidului său. Acesta a declarat în emisiunea "Punctul de Întâlnire" de la Antena 3, că speră la un miracol ca USL să nu se rupă şi Iohannis să ajung acolo "unde trebuie să fie".

Toate bune și frumoase, Diaconu nefiind în acest sens singurul care-și dorește ca USL să nu se rupă. Și-o doresc la fel de mult și majoritatea social-democraților, a spus-o chiar liderul PSD, Victor Ponta. Având în vedere că în 2012, pentru USL nu au votat doar membrii de partid, fie aceștia liberali, social-democrați sau conservatori, putem spune că nici nu este obligatoriu să fii liberal pentru a spera într-un miraculos viitor al USL. Dar ce mai declară actorul, lăsând pentru o clipă frâu liber sincerității și scurtcircuitând astfel, fatal, cabotinismul actoricesc inerent.

"Eu sper să se întâmple un miracol. Dacă nu se va întâmpla, îmi pare rău. Parteneriatul trebuie să beneficieze de încredere. Acolo a fost deficitară relaţia. Sper din tot sufletul ca duminica asta să funcţioneze şi luni sau marţi să aflăm că domnul Iohannis este unde trebuie să fie. Eu am spus mai devreme că există riscul ca de marţi să fim liberi. Problema este ce faci cu libertatea ta. Îmi exprim în continuare tot soiul de semne de întrebare pentru un viitor de care nu aveam nevoie."

Nu vreau să mă întreb unde era domnul Iohannis în 2012 când 70% din cetățenii prezenți la vot puneau ștampila pe USL. Nu vreau să mă întreb nici de ce, brusc, poziția acestui domn de la Sibiu, într-un guvern sau în afara lui, a devenit mai importantă decât speranța noastră, a tuturor celor care și-au dorit cu disperare o ieșire din blestemul ”regimului Băsescu”, atunci, când pentru prima oară în istoria recentă ne-am făcut dreptate nu cu pumnul sau cu cockteilul Molotov ci cu ștampila de vot.

Nu mă pot însă împiedica și mă întreb, oare de ce un om, un actor și un liberal de talia lui Diaconu se va simți liber abia de marți, în afara acestei alianțe a speranței și renașterii politice.

Cu ce v-au greșit românii, domnule Mircea Diaconu și stimată elită liberală? Și când v-ați dat seama că USL este o pușcărie pentru PNL, înainte sau după ce românii v-au acordat votul de încredere?

Actorul Mircea Diaconu a mai zis cu amărăciune despre rolul liberalilor la guvernare, un rol care, chipurile, nu a fost luat foarte în serios, motiv pentru care presupunem că vor acum afară din ”pușcăria USL”. Își doresc să aibă un rol întreg. Lângă politicianul Băsescu, jumătate om, jumătate altceva...

"Din păcate, s-a ajuns şi aici. Noi am fost uşor decorativi până acum la guvernare. Avem toate bunele intenţii şi vrem şi noi să guvernăm." Așa e domnule Diaconu, liberalii au toate acele bune intenții necesare pentru a pava drumul spre iad... și spre Băsescu!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 feb, 2014
roman bucuros
romanii din Transilvania,Oltenia ,Muntenia si Moldova multumesc PSD-ului ca doresc sa-i ia pe UDMR la guvernare...
de fapt,la alegerile din 2012 pe ei i-am votat...plus PC si UNPR
25 feb, 2014
goPonta4President
noi cei 7,5 milioane de cetateni,care am ramas 4,5 milioane la alegeri salutam cooptarea UDMR la guvernare...
nu vrem vicepremier neamt vrem vicepremier maghiar...
multumim PSD
25 feb, 2014
Horia Nabot
Până și M.Diaconu, v-a întors c...u'
... II ... ... II ...
25 feb, 2014
cantautor
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că Uniunea aşteaptă o decizie în USL legată de o eventuală ruptură între PSD şi PNL pentru "a putea contribui la rezolvarea situaţiei", în baza principiilor protocolului semnat în 2012.
ha,ha,ha....ce saritori sunt ei...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ