Vremea în weekend: se întorc NINSORILE

| 02 ian, 10:17

În următoarele zile se aşteaptă o încălzire uşoară a vremii, o oarecare încălzire a vremii înregistrându-se deja la munte, urmând ca masele de aer mai cald să coboare şi spre regiunile mai joase.

 

Vineri, desi temperaturile cresc, tot rece ramane vremea, iar in Oltenia, Muntenia şi Transilvania chiar deosebit de rece pentru această dată, izolat geroasă dimineaţa şi noaptea. Dar ziua va fi destul de frumoasa ca aspect, soarele predomina in mare parte din tara si doar in sud-est si zonele montane mai sunt cateva fulguieli izolate. In aceste conditii, la amiaza vor fi temperaturi de la -8...-7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, pana la 4...5 grade în dealurile subcarpatice ale Moldovei şi Munteniei.

Si abia catre seara si in noaptea urmatoare norii se aduna tot mai multi si ninge in Maramures si local in centrul si estul tarii, ca si la munte. Si tot in cursul noptii, in Banat, Crişana şi Moldova, pe alocuri cad precipitatii mixte ce favorizeaza din nou aparitia poleiului, iar pe crestele inalte de munte vantul mai alert spulbera zapada, in timp ce in zonele joase de relief ceata cu chiciura este din nouprezenta la nivel local.

In Bucuresti, desi temperaturile mai cresc, vremea ramane deosebit de rece, iar peste zi apare si soarele, norii prefera orele diminetii si apar apoi abia dupa caderea noptii. Vântul nu face excese, iar in zori sunt conditii de ceata si chiciura, insa la amiaza se ating aproximativ -4 grade Celsius, cu mult mai bine decat in zilele precedente.

Sambata temperaturile continua sa creasca, regimul termic revine la normal, maximele pornesc de la -2 grade in estul Transilvaniei, insa in Delta Dunarii la amiaza se ating si valori de 6 grade pozitive. Si acest lucru in conditii de cer mai mult noros şi precipitaţii slabe în regiunile vestice, nordice şi centrale şi doar pe alocuri sud-est. Vorbim despre ninsori în Maramureş, Transilvania şi zonele montane, dar si lapovite sau ploi in restul teritoriului, ceea ce favorizeaza apariţia poleiului la nivel local. Vântul are si el intensificări la munte şi în sudul Olteniei, iar ceata din zonele joase nu mai apre decat izolat.

In Bucuresti sambata peste zi soarele se ascunde adesea dupa nori, este posibil ca trecator sa fulguieasca, insa vantul nu se agita prea tare, iar la amiaza se ating temperaturi de aproximativ 0 grade Celsius.

Duminica va fi cer noros si sunt de asteptat precipitatii în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova si pe alocuri si in rest. Va ninge, dar la inceputul zilei in vestul si sudul ţării vor mai fi şi lapoviţe sau ploi ce pot favoriza poleiul. Vântul se intensifica si el treptat în majoritatea regiunilor, dar cu viteze mai mari sufla in sud-vest şi la munte, iar maximele zilei vor fi de -3 grade in Moldova, in timp ce in Oltenia si sudul litoralului se ating valori mult mai placute, 5...6 grade vor fi la amiaza.

In Bucuresti duminica va fi cer mai mult noros, si trecator cad precipitatii slabe, predominant ninsoare. Vantul ramane linistit, iar la amiaza se depaseste in sfarsit, cu 1...2 grade, pragul inghetului.

 

 

 

 

Tag-uri: vreme, weekend
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ